Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Frokostrundstykker som hever over natten. Med havregryn. | MinMatgaleVerden

Frokostrundstykker som hever over natten. Med havregryn.

Jeg elsker ting som hever over natten.
Litt fordi jeg er så lat at jeg liksom ikke helt klarer å komme igang med surdeig igjen.
Når man bruker lite gjær og lang hevetid får bakverket god smak og aroma.
Og litt samme effekten som surdeig.

Ja jeg sa litt, for surdeig altså…..
Jeg MÅ få satt en surdeig…snart.

Men først disse kjappe, gode og enkle rundstykker.

Frokostrundstykker med havregryn.

(Bruker du en digitalvekt og nuller ut etter hver ingrediens sparer du mye tid og oppvask)

400 g vann
2-3 g fersk gjær (som en ert i størrelse)
1 ts maltekstrakt (her kan du bruke sirup, honning, sukker e.l.)
2 ts salt
100 g havregryn
100 g sammalt hvete grov
ca 350 g hvetemel

Ha alt i bakebollen og kna ca 5 minutter med K-kroken.
Deigen skal bli ganske myk og løs.
Dekk til og la stå på kjøkkenbenken over natten.
Min sto ca 9 timer

Sett ovnen på max. 250* vanlig eller 230-240* varmluft

Finn frem to spiseskjeer og en skål med litt vann.
Dypp skjeene i vann, bruk en til å «scoope» ut en god klatt deig,
og den andre til å skubbe deigen ned på bakepapiret.

Sett rundstykkene inn midt i ovnen.
Skvett inn litt vann så du får damp.
(Beskytt ovnen ved å ha en plate på nederste rille,
denne må stå i hele tiden da. Jeg heller vann rett inn i ovnen,
men det er fordi min er gammel og jeg ønsker meg ny damp-ovn….)

Avkjøl på rist før du skjærer i dem.
#rundstykker #langtidshevet #heveovernatten #oppskrift #havregryn #sprø #gode #hjemmelaget #enkle #enkelt #kjapt #godtno

 

2 hendelser på “Frokostrundstykker som hever over natten. Med havregryn.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.