Jeg elsker ting som hever over natten.
Litt fordi jeg er så lat at jeg liksom ikke helt klarer å komme igang med surdeig igjen.
Når man bruker lite gjær og lang hevetid får bakverket god smak og aroma.
Og litt samme effekten som surdeig.
Ja jeg sa litt, for surdeig altså…..
Jeg MÅ få satt en surdeig…snart.
Men først disse kjappe, gode og enkle rundstykker.
Frokostrundstykker med havregryn.
(Bruker du en digitalvekt og nuller ut etter hver ingrediens sparer du mye tid og oppvask)
400 g vann
2-3 g fersk gjær (som en ert i størrelse)
1 ts maltekstrakt (her kan du bruke sirup, honning, sukker e.l.)
2 ts salt
100 g havregryn
100 g sammalt hvete grov
ca 350 g hvetemel
Ha alt i bakebollen og kna ca 5 minutter med K-kroken.
Deigen skal bli ganske myk og løs.
Dekk til og la stå på kjøkkenbenken over natten.
Min sto ca 9 timer
Sett ovnen på max. 250* vanlig eller 230-240* varmluft
Finn frem to spiseskjeer og en skål med litt vann.
Dypp skjeene i vann, bruk en til å «scoope» ut en god klatt deig,
og den andre til å skubbe deigen ned på bakepapiret.
Sett rundstykkene inn midt i ovnen.
Skvett inn litt vann så du får damp.
(Beskytt ovnen ved å ha en plate på nederste rille,
denne må stå i hele tiden da. Jeg heller vann rett inn i ovnen,
men det er fordi min er gammel og jeg ønsker meg ny damp-ovn….)
Avkjøl på rist før du skjærer i dem.
#rundstykker #langtidshevet #heveovernatten #oppskrift #havregryn #sprø #gode #hjemmelaget #enkle #enkelt #kjapt #godtno
ja du frister du med rundstykker :)) og disse skal jeg iallefall prøve 🙂
Ja disse er enkle og lite arbeid med. Og veldig god til frokost 🙂