Sviskekaken har jeg smakt i flere gode anledninger.
Og når har jeg endelig bakt den selv!!
Sviskekake.
4 eggehviter
4 dl sukker
4 dl kokos
Pisk eggehviter til stive topper, pisk inn litt og litt sukker til stiv marengs. Vend inn kokos.
Dekk en 24″ form med bakepapir. Smør utover bunnen.
Stek på 150* ca 1 time
Avkjøl.
Gul krem.
6 eggeplommer
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
50 g smør
Kok opp eggeplommer, sukker, fløte og vaniljesukker.
La koke noen minutter til det blir helt tykt.
Rør inn smør etter du har tatt det av varmen.
Avkjøl
1 pakke stenfrie svisker
1 ts sukker
2 dl vann
Del sviskene i 4 biter.
Kok sammen med vann og sukker i ca 30 minutter.
Avkjøl.
Ca 2,5 dl kremfløte
1-2 ts sukker
Piskes stiv.
Smør eggekrem på marengsbunn. Bre over svisker. Pynt med krem.
Smører du først ut eggekrem i sprøytepose, og har etter sviskene pisket krem i sprøyteposen, får du de fine gule sjateringene i kremen. Pent synes jeg!
Men den der bunnen ble ganske sprø altså.
Det ser du kanskje.
Men god….åja!!
#sviskekaken #svisker #gulkrem #eggekrem #marengs #kokos #oppskrift #krem #kake #festkake
Den har jeg smakt, kjempegod 🙂