Bringebæriskake med salt lakris!

Dette var kaken på sist klubb her hos meg.
Og den ble veldig godt mottatt.
Den salte lakrissausen gjorde virkelig susen.

Og nå tror du sikkert jeg laget lakrissausen selv og,
men nei,
den var kjøpt på rema gitt!
Svart, syndig og veeeeldig god!

Bringebæriskake med salt lakris!

Marengsbunn.
3 eggehviter
en liten klype salt
175 g sukker
2 ts maizenna
1 ts bringebæreddik (eller hvitvinseddik/eplecidereddik)

Pisk eggehvitene og salt til stive topper, ha i litt og litt sukker, pisk til glansfull glatt marengs.
Vend inn siktet maizenna og eddik. Kle en 24″ springform med bakepapir.
Bre marengsen utover. Stek på 140* i 1 time og 15 minutter. Slå av varmen og la bunnen stå inni mens ovnen kjølner.

Iskrem.

4 eggeplommer
150 g sukker
5 dl kremfløte
1/2 god vaniljestang (frøene inni)
450 g bringebær, frosne

Tips! Når jeg kun bruker frøene i vaniljestangen, putter jeg resten i flasken med sprit og vaniljestenger som blir til vaniljeekstrakt. Fremgangsmåte HER

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk kremfløten stiv med frøene fra vaniljestangen.
Vend sammen, tilsett halvfrosne bringebær.
Deilig sommerfølelse med alle de bringebærene!
Trykk ned marengsen i formen og hell på iskremen.
Frys minst fem timer.

Ta opp og la stå litt før servering.
Ja, fjerne den fra formen må du jo og 🙂 Lurt å gjøre når kaken er helt frossen. 😀

#bringebær #iskake #klubb #klubbkake #lakris #lakrissaus #godt

2 hendelser på “Bringebæriskake med salt lakris!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.