Aniskringler

Jeg blir jo lett inspirert,
og da jeg så en bloggvenninne, Etdiktomdagen. hadde bakt aniskringler,
måtte jeg bare prøve.

Og dette er jo i bunn og grunn en bolledeig, tilsatt anis.
Som gir en god smak til bakverket.
Smaker SÅ godt med smør og hvitost på!



Aniskringler.

( Veldig liten oppskrift, gir 5 stk)

1,25 dl H-melk
0,25 dl sukker
1/4 pk fersk gjær
1/4 ts salt
25 g mykt smør
1/4 ts kardemomme
1/2 ts anisfrø, støtt
ca 200 g hvetemel

Jeg brukte hele kardemommekjerner og mortet frøene sammen med anisfrøene.
Du kan gjerne bruke vanlig malt kardemomme.
Anisfrøene kan brukes som de er og, eller eventuelt bruk malt stjerneanis

Bland alt utenom smøret og la deigen eltes ca 10 min. Elt så inn mykt smør litt og litt.
Heves tildekket ca 30-60 minutter.
Del i 5 emner og trill pølser. Form til kringler.
Etterhev ca 30-40 minutter under dekke.
Pensle med pisket egg blandet med vann.
Stek på 200* ca 11-12 minutter

Avkjøl på rist, gjerne med et kjøkkenhåndkle over etter noen minutter.

#aniskringer #oppskrift #boller #kringler #anis #kardemomme #godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.