I dag skal jeg har klubb.
Derfor bakte jeg brødpinner i går.
Jeg har nemlig funnet trikset for å få dem sprø og god.
Hemmeligheten er å steke dem, og så la dem stå i ovnen natten over,
med grytekluten mellom ovnsdøren.
Her får du en enkel oppskrift.
Den er ikke så stor,
for tro meg, du blir fort lei av å stå og rulle tynne tynne pølser….
Grissini.
250 g hvetemel
5 g salt
40 g smør
ca 12-15 g gjær, fersk
1,5 dl lunkent vann
200* ca 10-15 minutter. La stå over natten og tørke med ovnsluken på gløtt.
Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin og la maskinen kna deigen ca 10 minutter.
Dekk til og la hvile ca 30 minutter.
Del i biter og trill tynne pølser. Husk de hever litt, så de bør være tynne og fine.
Jevne burde de sikkert og vært, men det ble nå ikke mine.
Legg dem på bakepapirkledd plate, sprut på litt vann og rull dem i ønsket garnityr.
(Sesamfrø, valmuefrø, revet ost etc) De kan selvsagt også bare være som de er.
Etterhev ca 20-30 minutter.Stek, 200* ca 10-15 min
De skal såvidt bli litt brune.
Slå av ovnen og legg grytekluten mellom ovnsluken. La stå over natten.
Oppbevares i boks.
#grissini #oppskrift #klubb #klubbmat #tilbehør #brødpinner #brød #godt