Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Skikkelig gode halvgrove rundstykker. | MinMatgaleVerden

Skikkelig gode halvgrove rundstykker.

Myke, saftige rundstykker.
Perfekt på en kald vinterdag.

 

Halvgrove rundstykker.

2 dl melk
1,5 dl vann
25 g fersk gjær
1 ss sukker
1 ts salt
50 g lettkokte havregryn
50 g kruskakli
1/2 sammenpisket egg (resten bruker du til pensling)
ca 400 g hvetemel
60 g smør, mykt

Ha alt, utenom smøret, i bakebollen og elt noen minutter. Ha i litt og litt smør og la maskinen kna til smøret er godt «innbakt» i deigen. Minst 10 minutter elting.
Deigen kan være litt klisset, men havregryn og kruskakli suger til seg fuktighet, så la den heve litt klisset. Strø litt mel over, og rundt deigen. (Pakk litt mel rundt med slikkepott)
Dekk til og la den heve lunt og koselig i bollen sin, godt tildekket.

Hev ca 1 time.
Ta deigen ut på bakebordet og tilsett mer mel til deigen blir god å jobbe med,
uten å tilsette mer mel enn nødvendig.
Trill 8 rundstykker og sett dem på plate. Eller 6 litt større og legg dem i smurte muffinsformer.
(For store muffins)
Etterhev ca 30 minutter, tildekket, til de er ca dobbel i størrelse.
Pensle med resten av egget, og strø på ønsket garnityr, valmuefrø. solsikkefrø. gresskarkjerner e.l.
Stek på 225* ca 15-20 minutter. Midt i ovnen.
Bruker du muffinsbrett, så stek de 10 siste minuttene på nederste rille. Avkjøl på rist

I muffinsbrett blir de ganske store, så her valgte jeg å skjære dem i høyden og fikk fire små brødskiver av et rundstykke. Så godt!!

#rundstykker #oppskrift #hjemmelaget #video #fremgangsmåte #halvgrove

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.