Fårerull til jul. Svange med juletradisjon.

Jeg skal være ærlig og si at i år har vi ikke laget fårerull,
men når jeg har en så snill svigermor som lager litt ekstra, sånn at vi får en halv rull,
da går det an å la vær.
Men oppskriften fra tidligere år, og Gubbens nydelige «korssting»
er vel verdt å kikke på igjen.
For det ER koselig å lage sin egen fårerull.

Fårerull, anno 2011

Julen nærmer seg med stormskritt,
det er på tide å få fårerullen til tørking,
Og det klarte «vi» idag.

Det var vel helst gubben sin fortjeneste,
MEN, det er jeg som har mast for å få han til å kjøpe svangen,
og som var «hantlanger» under seansen.
Nå ligger rullen i lake, der skal den bli….5 dager….var det ikke så Svigermor??
Så skal den henges til tørking,
helt til den skal vannes ut i 5 dager,
og kokes på lille julaften!! (kokes ca 2 timer)
Åh, som jeg gleder meg!!

  
Man tager altså en svange, dette får man kjøpt i velassorterte butikker.
Skjærer av beina, og strør den godt med salt.
  
Skjærer opp fårekjøtt til å ha inni rullen.
Gubben har flott ilegg, til jul skal det ikke spares på kjøttet!!
Ilegget må og saltes godt.
Så ruller han den sammen.

Og syr med hyssing.

Til han har en perfekt rull!!
Dette har han lært av Svigermor,
og nå er han blitt riktig så flink!!
Er du ikke stolt Turid??
  
Jeg rørte og rørte en skikkelig bra saltlake, poteter fløt og da skal den være salt nok.

#fårerull #svange #fremgangsmåte #jul #juletradisjoner #pålegg #julepålegg

 

3 hendelser på “Fårerull til jul. Svange med juletradisjon.”

  1. åja dette er god mat 🙂 skulle bare ønske flere enn meg spiste det :=) for her i huset er det kun jeg som er altetande hi hi ,så jeg kjøper noen påleggspakker til meg selv.
    Har baket fruktkaker i dag,det er barndomsmaker jeg bare må ha 🙂

    1. Å så kjedelig. Jeg har og enkelte ting som bare jeg liker, og da blir det liksom ikke til. Heldigvis spiser alle her fårerull 🙂 Fruktkake…mmmm…men det er en sånn ting som bare jeg hadde spist her 😉

  2. Nemmen hallooo ?? Det var ganske så ulikt den måten vi gjør det på 🙂 Hun bruker kun slagsida (buk skinnet) og så skjærer jeg til ilegg i tynne strimler, gjerne av låret. Så finkutter vi løk. og hun lager krydderblanding av pepper, salt, ingefær og gelatin pulver. Så legges det flere lag med kjøtt og krydderblanding/løk. Ruller sammen og hefter skinnet sammen noen steder. Så trer jeg netting over et fire toms plastrør. Døtter rullen inni og drar nettet over. 🙂 Rullene ( i år ble det laget bare 5…) ligger i saltlake ute på terrassen. Der ligger den til vi tar opp og vanner noen dager. Artig med variasjoner i måter man gjør ting på 🙂 Men min kjære prøvde den oppskriften din på havrekjeks, bare med forskjellen: Laktosefritt smør og Sukrin. Men fikk de ikke til å flyte utover og bli flate som dine,, 😛 Men de ble jo gode på smak 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.