På tide med en liten reprise fra i fjor.
Verdens kuleste Lucia!
Anno 2015
Lussekatter.
100 g smør, smeltet
0,5 g safran (jeg bruker tråd-safran)
2,5 dl H-melk, lunken
1 stor gulrot, finrevet (eller to små)
25 g fersk gjær
1 stort egg
0,5 dl sukker
1/2 ts salt
ca 10-11 dl hvetemel
sammenpisket egg til pensling
rosiner til dekor
Ha 0,25 dl av sukkeret i en morter, og knus safran trådene i sukkeret.
Bland alle ingrediensene, men hold igjen noen dl av hvetemelet,
i kjøkkenmaskinen, og la deigen gå minst 8-10 minutter
Juster med hvetemelet, til du har en deig som bare akkurat slipper bollen,
den skal være litt til den klissete siden.
Sett til heving, 30-60 minutter, tildekket.
Del deigen i biter, og trill lussekatter,
ssett på bakepapirkledd plate.
Eksempel på en vanlig lussekatt.
Etterhev under plastdekke ca 40 minutter.
Jeg sprutet mine først med litt vann, deretter penslet jeg dem med sammenpisket egg,
og trykket forsiktig ned rosiner til dekor.
Stek på 225*, men senk varmen til 200* etter 5 minutter,
stek tilsammen ca 15 minutter,
til bollene er gylne og har fått litt farge, både over og under.
Avkjøl på rist,
og nyt dem gjerne med litt ost…..
#lussekatter #oppskrift #safran #gulrot #lucia
fin lucia ja :=) og fine lusekatter også,kjøpte meg en på cafe i dag og den var god,og første gang jeg smaker en :=)
Ja veldig gode med safran i. 🙂 Takk 🙂
Fineste lusse-hunden 🙂 Håper det gikk bra i dag 🙂