Smultringer er skikkelig godt.
Og jeg skulle muligens ha bakt noen til jul….
Hvis jeg rekker skal jeg prøve disse
Disse bakte jeg i 2013.
Jeg halverte oppskriften, og fikk ca 30 smultringer.
For jeg har ikke bruke for 60 stykker….
Smultringer.
1,5 egg
175 g sukker
1,5 dl seterrømme
1 dl fløte
375 g hvetemel
1/4 ts kardemomme
1 ts hornsalt
500-1 kg smult/flott matfett
(Jeg brukt en liten tykkbunnet panne, og klarte meg med 500 g smult,
stekte da 3 ringer om gangen. Har du større panne anbefales 1 kg smult)
Pisk egg og sukker stivt, pisk kremen stiv. Rør rømme inn i eggene og så inn i kremen,
sikt i det tørre , vend alt godt sammen. La deigen hvile over natten.
Kjevle ca 1 cm tykk leiv, bruk mel, stikk ut smultringer.
Varm opp smulten til det bruser rundt skaftet på en tresleiv. (180*ca)
Stek smultringene på begge sider, la dem trekke av på tørkepapir.
Nb! Vær forsiktig! Ha alltid lokket til smultkjelen klar ved siden av, begynner det å brenne,
legg på lokk, trekk pannen av varmen og slå av platen.
Avkjøl helt på rist.
Og la smaken eksplodere i munnen….
Smultringene smaker best nystekt,
kan med fordel fryses, da de tiner kjapt, og smaker nesten som nystekt.
#smultringer #oppskrift #hjemmelaget #julekaker #smult
smultringer har jeg laget en gang,det gikk ikke så bra,så nå går jeg bare op i andre etasje til svigermor om jeg vil ha en til kaffen hi hi ,men jeg burde kanskje lært det selv snart
Mmm, ganske grei løsning det der da 🙂