Iskake med bær og eggelikør. Alkohol-kake!

En lekker iskake.
Og kjenn på dette….blåbær og eggelikør….bringebær og eggelikør….
Du kjenner at det er en match-made-in-heaven sant?
Her med litt ekstra eggelikør rett før servering.

Greit med iskake som man kan lage dager i forveien av den store dagen.
Være seg nyttår, julebesøk, bursdagsbesøk eller klubb-kveld.

Marengsbunn:

2 stk eggehviter.
En dråpe balsamicoeddik (kan sløyfes)
ca 1,5 dl sukker

Pisk eggehviter til såvidt stive topper,
ha i litt og litt sukker mens vispen går.
Piskes til glatt og skinnende marengs.

Ha i en 20″ springform med bakepapir i bunn.
Stek på 125* 1,5 time. Slå av ovnen og la bunnen stå i ovnen til den er kald.

Bringebær og blåbær-kompott.

300 g bringebær
100 g blåbær
2 ss sukker
1 ss potetmel
1 ss vann

Tine og kok rolig opp bær og sukker. Rør ut potetmel i vanne og rør inn i bærene når de koker.
La koke noen minutter og avkjøl.

Iskrem med eggelikør.

3 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
0,5 dl eggelikør

0,5 eggelikør til topping

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis
Pisk kremfløten stiv.
Vend sammen og vend så i eggelikør.

Ha den avkjølte marengsbunnen tilbake i springformen.
Dekk dem plast/papir så det går litt opp over kantene.

Hell på litt iskrem, så litt bær, «swirl» sammen med en gaffel.
Fortsett og pass på å ha litt bær igjen til toppen og dekorer så godt du kan med gaffel.
Ha over ekstra eggelikør og gjerne noen ekstra blåbær.

Sett i fryseboksen minst 5 timer.

Ta opp og la stå i romtemperatur ca 15 minutter før du skjærer i den.
Vi måtte bruke en kniv.
Hvis bærene samler seg blir det noen steder vanskelig å skjære,
men med en kniv gikk det bra.
Og denne kaken ble veldig godt mottatt i Gubbens bursdag 2 juledag

Og så klart, har du ikke laget eggelikør, så har de det på polet!

#iskake #eggelikør #alkoholkake #alko #is #dessert #godt #nyttårsdessert #juledessert #festdessert #kake #bringebær #blåbær  #klubb #bursdagskake #bursdag #nyttår

2 hendelser på “Iskake med bær og eggelikør. Alkohol-kake!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.