Tomatsaus. Enkel, glansfull og god!

Til røkt Bayonneskinke passer det godt med tomatsaus.

Tomatsaus er enkelt å lage selv,
få ingredienser og gode smaker…

Hjemmelaget tomatsus 

2-3 ss margarin
2 ss hvetemel
1 ss tomatpurè
4 dl kraft/buljong
0,5 dl fløte
(ekstra vann hvis den blir tykk)

salt og pepper, + 1/4 ts sukker
Gjerne litt kvitseidsmør/rørossmør/tinesmør til slutt, for blank saus og ekstra piff.

Smelt smør og rør inn margarin. Ha i tomatpurè og la den frese litt for å få bort metallsmak.
Spe med kraft/buljong.  (Her hadde jeg kraft fra en svinekam jeg kokte en gang, denne kraften passer godt.
I asiatisk butikk får man kjøpt svinekjøtt-buljong. Ellers kan man kjøpe fond, beregnet på det kjøttet man har)
spe bare litt og litt, rør godt. Kan fort bli litt klumper, rør videre før du sper.
Spe til slutt med fløten og smak til med salt og pepper, sukker

Før servering tilsetter du en liten bit kvitseidsmør, (ca 10 g) for glansfull saus og god smak.

Ovnsstekte poteter, grønnsaker og beter, godt!

#saus #hjemmelaget #middag #mat #tomatsaus «svinekjøtt #bayonnskinke #enkel #oppskrift #fremgangsmåte #godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.