Nydelig bringebærfromasj og bringebærgelè.

Det er søndag, dagen for dessert.

Jeg laget litt gelè og, det passer bra å lage litt gelè-pynt, og bruke resten til fromasj.

Og fromasj av «ekte» bringebær er sååååå godt….

Gelèen helte jeg i klementinskall, fin pynt på fat!!

Bringebærfromasj.

5 dl bringebær
1 dl sukker
litt vann
4 gelatinplater
2 dl kremfløte (event 4 dl om du lager fromasj av alt!) 

5 dl frosne bringebær
Tines og kokes forsiktig, siles igjennom et klede.

Jeg fikk ut ca 1,1 dl rå bringebærveske.
Kok denne opp med:

1 dl sukker.

Bland i vann til du har 3 dl veske.

Legg 4 gelatinplater i bløt, kryst av vann og rør dem inn i kokende bringebærveske.

Her deler jeg gelèen i to, halvparten legger jeg i klementinskåler/dessertskål

«Skjei» utav klementinen og spis den.

Pass på at skålene står beint, og hell i gelè.
La dem stivne.

Ha resten av  gelèen i en skål og avkjøl.

Den skal være helt på grensen til å stivne, da blander du inn

2 dl pisket kremfløte

Avkjøles og oppbevares i kjøleskap.

Pynt fromasjen med gelè.

Og pynt gjerne fatet med klementin-gelè.
I halve, eller skåret i båter eller trekanter.

Litt ekstra med spiselig pynt.
Men nei,
du kan IKKE spise klementinskallet! 😀

Men det som er inni kan du spise….
For ikke snakke om den fløyelsmyke fromasjen.

#bringebær #fromasj #oppskrift #hjemmelaget #godt #dessert #søndag

2 hendelser på “Nydelig bringebærfromasj og bringebærgelè.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.