Lun biffsalat med vietnamesisk vri.

Lun biffsalat,
mager og knallgod!
Servert med aioli og olivenbrød,
en vidunderlig opplevelse….

En fin start på uken dette!

Et skikkelig godt biffmåltid,
kjøttet er marinert på Vietnamesisk vis,
inspirert av boken jeg et år fikk til jul av min Vietnamesiske venninne.

Biffsalat.

4-500 g flatbiff
1 stor gulrot
1 løk
1/2 kinakål

Marinade:
2 ss fiskeolje
2 ss limejus
2 ss sukker
1/2 rød chili
2 ss soyasaus
1/2 kinesisk hvitløk
1/2 ts salt

  
Bland sammen marinaden, rør til sukeret er oppløst.
Skjær kjøttet i TYNNE strimler og bland det i marinaden.
La stå på kjøkkenbenken mens du skjærer grønnsaker og gjør klar resten,
eller gjerne litt lengre om du har tid, rør i blandingen innimellom.
Skjær gulrøtter i tynne strimler, løk i strimler og kinakål i store biter.
  
Stek kjøttet raskt på sterk varme i en wok, jeg blandet olje og margarin for å unngår for mye stekesprut.
Når kjøttet har fått farge legger du det over i en skål, stek i flere omganger3-4,
sånn at kjøttet blir stekt og ikke kokt.
Når alt er stekt legger du i løk og gulrot, ha i mer olje om nødvendig.
Fres raskt på sterk varme et par minutter.
Marinaden fra kjøttet blander seg godt inn i grønnsakeneog gir god smak.

Ha så i kjøtt og kinakål og vend dette inn i grønnsakene.
La kålen og kjøttet bli akkurat varmt, server så straks.

Serveres med brød og aioli.
Dette olivenbrødet var veldig godt til.

#biffsalat #salat #lun #biff #oppskrift #vietnamesisk #middagstips #lunsjtips

3 hendelser på “Lun biffsalat med vietnamesisk vri.”

  1. mmm dette såg deilig ut,du skulle bodd nermere du så hadde eg bestilt deg som kokke :=) vi har en trippeljubileum nå ,barnebarn 10 år,sønn 30 år og mann 60 år ,jeg bare bestemte meg og bestilte koltbord i en løde som er omgjort til selskapslokaler ,enkelt for meg hi hi

    1. Å så koselig å høre. Nå ble jeg glad 🙂 Men koldtbord i en løe hørtes skikkelig stilig ut da! Det blir en herlig feiring det der, trippel er ikke ofte!

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.