Saftig brød, sunt og godt med quinoa.

Her kommer et saftig brød med superfrøet : Quinoa.

De små frøene, som jeg koker på forhånd,
gjør brødet ekstra saftig, for ikke snakke om ekstra sunt…og ekstra godt!!

Hjemmebakt, saftig og sunt brød!

Saftig Quinoa-brød.

0,25 g quinoafrø
0,75 dl vann
Kokes i ca 15 minutter i en liten panne med lokk til vannet er akkurat absorbert.
Avkjøles.

3 g gjær
5 ld kaldt vann
1 ts honning
2 ts salt
3 dl havrekli
8 dl hvetemel

Stekes, 250* 20 minutter med lokk, 200* 30 minutter uten lokk

Bland de avkjølte frøene med resten av ingrediensene,
la maskinen gå minst 8 minutter.
Sett til heving, tildekket, minst 5 timer, gjerne over natten.

Deigen skal være ganske klisset og løs.

Varm opp stekeovnen 250* med en ildfast gryte inni. Med lokk.
Strø havrekli i den varme gryten.

Hell brødet forsiktig ned i den varme gryten med havrekli.
Forsiktig med den varme gryten.
Stek 20 minutter med lokk.250*
Ta av lokket,
stek 30 minutter uten lokk.Senk temperaturen til 200* Nederst i ovnen.

Ta gryten med brødet ut, og fjern forsiktig brødet fra gryten.
Her blir det lett litt søl med overflødig havrekli

Dunk brødet lett på undersiden, en hul lyd vitner om gjennomstekt brød.

Avkjøl minst 30 minutter før du skjærer i det.
Men så er det bare å kjøre på.

Med hjemmebakt, nystekt brød.
Med supersunne quinoafrø i.

Godt!

#brød #quinoa «oppskrift #hjemmebakt #saftig #sunt #grytebrød

2 hendelser på “Saftig brød, sunt og godt med quinoa.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.