Jeg laget ostekake her hin dagen,
med noen veldig gode havrekjeks til bunn.
Det viste seg derimot at selv om smaken og kjeksene var gudommelig,
ble de litt harde i ostekakebunnen.
Denne oppskriften derimot,
skal jeg prøve i neste ostekaken
For hjemmelaget kjeksbunn i ostekaken er aller best.
Synes jeg!
De er verdens letteste å lage,
og muligens verdens beste å spise….
Med en skive brunost….eller ripsgèle…
Uimotståelig gode……
på en gammel benk i hagen….
I høstens vakreste farger…
Og så er jo havregryn så sunt og da…..
Oppskriften kommer fra min gamle blogg.
Havrekjeks
3 dl havregryn
3/4 dl sukker
150 g mykt smør
1,5 dl hvetemel
Ha ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller bland for hånd.
Legg spiseskje store kaker på bakepapir, trykk dem flate med skjeen.
Stek 10-15 minutter på 175*
Kakene skal bli litt brune i kantene.
Avkjøl på rist, oppbevar i tett boks.
Og nyt…..
Jeg brukte store havregryn,
kakene blir da veldig sprø og går lett i stykker.
Ønsker du «tettere» kjeks bruker du små havregryn.
Smaken er uansett fantastisk!!
Nyt høsten,
med skikkelig GODE havrekjeks i en krukke!!
#havrekjeks #oppskrift