Mango-chutney…kan brukes til så mye mer enn bare Indisk mat.
For dette er himmelsk godt.
Og kan slett ikke sammenlignes med kjøpe-chutney!
Smaker supert til fritert mat, som vårruller eller disse små gyozo-knyttene,
som jeg laget på litt feil måte….
Mango- chutney
ca 2,5 moden mango/2 store
2-3 små chili
1 liten sjalottløk
2 fedd hvitløk
2-3 ts revet ingefær
3 ss rørsukkker
1 dl hvitvinseddik
ca 1 ts salt
1/2 ts karripulver
1/2 ts hel cumin, mortet / malt cumin
2 ss limejus
1 ss chiliolje
Skjær moden mango i biter.
Stek hakket løk i chilioljen, ha i mortet spisskummin og karri, samt hakket chili. fres forsiktig.
Ha i de resterende ingrediensene og la dett koke på svak varme i ca 20 minutter.
Mos forsiktig med en stavmikser, ikke mos for mye, da får du bare purè, det skal være litt biter.
Smak til! Tilsett mer sukker/salt/lime??
Avkjøl i vannbad og hell på rene glass. Oppbevares kjølig opp til flere uker.
Oppskriften gir ca 7-8 dl
Oppskriften har jeg satt sammen av flere,
og resultatet ble jeg veldig fornøyd med.
Dette var knallgodt!!
#mango #oppskrift #indisk #chutney #mangochutney #chili #tilbehør
ser lekkert ut,er denne veldig sterk ?
Nei det kan du justere selv med chilien. Du har vel chili i drivhuset utpå sommeren, kommer an på styrken på dem 🙂