Middagstips. Apple and mustard pork-burgers

En litt ny middag….med spennende smaker.

Oppskriften er Engelsk, og kommer fra magasinet «Good Food» som jeg kjøpte i England.

Servert med poteter, litt lett dressing og kålsalat, et nydelig måltid!

Her får du oppskriften som jeg fant den i bladet,
jeg laget retten med det jeg hadde, kålsalaten er tilført av meg,
i bladet ble dette servert med ruccolasalat.

Apple & mustard pork burgers.

250 g nypoteter, delt i to om de er store
1 eple, skrellet, delt i fire og finrevet (fjern  kjernehus)
250 g svinedeig
2 vårløk, finhakket
2 ss brødrasp/grilljermel
2 ts sennep, grov
Litt persille, finhakket
salt og pepper
1 lite pisket egg

Kok potetene.
Bruk hendene, bland revet eple med svinedeigen.
Klem litt av saften av eplet, så det ikke blir for vått.
Samtidig blander du inn vårløk, grilljermel, sennep, persille og krydder. (s & p)
Ha i egget og skvis det godt inn i deigen. Du kan fremdeles bruke hendene,
men joda, det er klissete.
Form deigen til 2 store burgere, bruk litt vann på hendene for å unngår at de henger fast.
Stek på stekepanne, i litt olje og margarin, 18-20 minutter, snu de langs veien.
Bruk gjerne litt lokk på slutten for å få dem gjennomstekt.

Kålsalat:
Noen blad kinakål, litt paprika/revet gulrot, litt vårløk….det du har.
like deler gresk/naturell yoghurt og lettrømme
Litt hvitløk, finrevet
et dryss cummin
litt salt og pepper.

Finsnitt kålen og grønnsakene du bruker. ((riv event gulrot)
Bland rømme og yoghurt (eller bare bruk en av rømme)
sammen med krydder og hvitløk. Bland alt sammen og la stå litt før servering.

Her kan du gjerne ha litt fersk chili i og, finhakket.

Dressing:

Like deler yoghurt og lettrømme, hvitløk, salt og litt fersk timian

Server burgerne med kålsalaten, delte poteter og gjerne litt rømmedressing.

God middag.

#svinedeig #middag #oppskrift #mat #kålsalat #coleslaw #burger

2 hendelser på “Middagstips. Apple and mustard pork-burgers”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.