Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Hjemmelaget appelsinmarmelade. | MinMatgaleVerden

Hjemmelaget appelsinmarmelade.

Appelsinene er så gode nå. Og appelsinmarmelade og brie er bare nydelig!
Her får du min oppskrift fra tidligere år,
fremdeles like god!

Appelsinene er på hell….
Så hvorfor ikke lage et godt syltetøy å ta med seg inn i våren?
Mmmm, dette var solgult og godt!
Søt appelsinmarmelade, bitterhet i skall, og sting fra ingefær…

Og veldig enkel å lage!
Hva med gode havrerundstykker med appelsinmarmelade??

Appelsinmarmelade med ingefær.

500 g appelsiner (ca 2 stk)
1/2 sitron
15 g ingefær
2,5 dl vann
350 g sukker

Jeg brukte denne oppskrift, men droppet ingefær denne gang.
Det var og lite sitron-steiner i min sitron, så jeg droppet steinene,
og tilsatte 1 ss tykningsmiddel (for syltetøy) blandet i litt sukker på slutten av koketid.

Jeg skar også appelsinen i TYNNE skiver, og delte den i SMÅ biter. Å foretrekke!
Her kommer fremgangsmåten fra forrige gang.

 
Vask og skrubb appelsinene og sitronen. Skjær i tynne skiver, la tuppene gå i bosset.
Og her kommer første tips!
Skjær skivene så tynt du klarer, mine ble litt tykke,
jeg gikk for en rustikk marmelade, men ønsker nå at jeg skar tynnere skiver,
smaken blir søtere og mindre bitter da.
Skjær skivene i biter.
Her kommer tips nummer to!
Riv ingefæren på rivjern. Det gikk helt fint med biter, men revet er nok å foretrekke!  
Ha alt i en kjele, sitron og appelsin kjernene legger du i et lite gasbind.
Knyt det sammen og la det koke med.
Stenene inneholder pektin som gjør marmeladen stiv.

Kok marmeladen minst en time, gjerne to.
Ha den så på rene glass og sett på lokk.

Mmmmmm, hjemmelaget……
#Syltetøy #appelsin #appelsinmarmelade #oppskrift #hjemmelaget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.