Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Aloo Gobi, alà Min Matgale Verden. | MinMatgaleVerden

Aloo Gobi, alà Min Matgale Verden.

Kjøttfri mandag gir inspirasjon til nye smaker.

Dette er min versjon av Aloo Gobi,
for jeg har tilsatt litt sopp.
Dette skal antagelig ikke vær i orginalt.

Men jeg elsker sopp!
Og synes det ga en ekstra god smak og konsistens.

Blomkål og potet er hovedingrediensene i denne retten,
som er en tradisjonell indisk rett.

Liten porsjon, til 1 person, uten tilbehør.

Aloo Gobi

1/2 rødløk
1/2 kinesisk hvitløk
1/4 ts cumminfrø
1/2 ts gurkemeie
1 toppet ts garam masala
salt, smak til
1 potet
Blomkål, ca 1/4 hode
4-5 små sopp, delt i 2 eller fire
olje til å steke i

Hakk løk og hvitløk og stek dem sammen med cumminfrø på svak varme.
Når løken er myk tilsetter du gurkemeie og sopp og lar det steke med, ca 3 minutter.
Ha i potet i biter, blomkål i biter og  garam masala. Smak til med salt.
Ha gjerne en liten skvett vann i bunn hvis det virker veldig tørt og vil sette seg fast, men ikke mye,
legg på lokk og la potet og blomkål dampe seg møre i sin egen damp.

Når potetene er møre er maten klar!

Server.
Kan serveres med ris eller brød,
eller bare som den er…

God smak på kjøttfri mandag.

Mmmmm…..

#kjøttfri #kjøttfrimandag #aloogobi #oppsrift #middagstips

3 hendelser på “Aloo Gobi, alà Min Matgale Verden.”

  1. Namnam ! Bli fisk på meg og mannen i dag..men eldste sønn kommer innom å han spiser bare vegetar..så har potetstappeform til ham..og i den er det litt sjampinjong for å få litt smak.. :)) Hva slags sopp bruker du å ha i ? Ønsker deg ei fin ny uke <3 Annebe

    1. Ja sopp er fint for å få den ekstra smaken, en god erstatter for kjøtt i noen retter synes jeg. Blir helst til at jeg bruker sjampinjong, eller kantareller om høsten i sesong. Aroma har jeg brukt litt og. Takk, og det samme til deg Annebe 🙂 klemmer<3

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.