Kjøttfri mandag gir inspirasjon til nye smaker.
Dette er min versjon av Aloo Gobi,
for jeg har tilsatt litt sopp.
Dette skal antagelig ikke vær i orginalt.
Men jeg elsker sopp!
Og synes det ga en ekstra god smak og konsistens.
Blomkål og potet er hovedingrediensene i denne retten,
som er en tradisjonell indisk rett.
Liten porsjon, til 1 person, uten tilbehør.
Aloo Gobi
1/2 rødløk
1/2 kinesisk hvitløk
1/4 ts cumminfrø
1/2 ts gurkemeie
1 toppet ts garam masala
salt, smak til
1 potet
Blomkål, ca 1/4 hode
4-5 små sopp, delt i 2 eller fire
olje til å steke i
Hakk løk og hvitløk og stek dem sammen med cumminfrø på svak varme.
Når løken er myk tilsetter du gurkemeie og sopp og lar det steke med, ca 3 minutter.
Ha i potet i biter, blomkål i biter og garam masala. Smak til med salt.
Ha gjerne en liten skvett vann i bunn hvis det virker veldig tørt og vil sette seg fast, men ikke mye,
legg på lokk og la potet og blomkål dampe seg møre i sin egen damp.
Når potetene er møre er maten klar!
Server.
Kan serveres med ris eller brød,
eller bare som den er…
God smak på kjøttfri mandag.
Mmmmm…..
#kjøttfri #kjøttfrimandag #aloogobi #oppsrift #middagstips
Namnam ! Bli fisk på meg og mannen i dag..men eldste sønn kommer innom å han spiser bare vegetar..så har potetstappeform til ham..og i den er det litt sjampinjong for å få litt smak.. :)) Hva slags sopp bruker du å ha i ? Ønsker deg ei fin ny uke <3 Annebe
Ja sopp er fint for å få den ekstra smaken, en god erstatter for kjøtt i noen retter synes jeg. Blir helst til at jeg bruker sjampinjong, eller kantareller om høsten i sesong. Aroma har jeg brukt litt og. Takk, og det samme til deg Annebe 🙂 klemmer<3
Takk for svar…? Annebe