Nopoo. Husker du?

God morgen

Nopoo.

Hva skjedde egentlig med nopoo??

Jeg kastet meg selvsagt på dette når det kom,
leste meg opp,
studerte innholdsfortegnelser,
og avskydde parabener og sulfitter.

Men etter en tid,
når hodebunnen klødde og alt jeg hadde var full av både parafin,paraben, sulfitt og sulfatt,
ga jeg meg.

Og nå lurer jeg.

Finnes det fremdeles noen dom driver på med dette?

Og hvis du nå lurer på hva dette og Nopoo er,
så har det ingenting med Ole Brum eller «poo» i seg selv.
Heldigvis.

Nei dette var en trend hvor vi sluttet med shampoo (poo, sant)

Og bare brukte balsam.
For å gi håret sitt naturlige fett tilbake.

Og det virket jo det,
jeg skrev om det for 5 år siden.
At håret ble nydelig, men at hodebunnen klødde forferdelig.
Og at jeg prøvde med bakepulver og eddik for å få bukt med problemet!

Jeg kapitulerte etter 8 uker,
for jeg klødde fremdeles, og hodebunnen var tørr, rød og flasset.

Men når jeg ser på nettet var det en artikkel om det i fjor,
så det går vel litt i bølger.

(Jeg kom over mitt blogginnlegg fra 2012,
da jeg kikket litt, og fant ut at nå i Mai har jeg blogget i 8 år!
Åtte år tenk! Det er lenge det.)

Vel, jeg prøver å ikke vaske håret så ofte,
men når jeg pumper det fullt i tørrshampoo mellom vask ,
som antagelig er FULL av alt det man ikke skulle ha i håret,
så er jeg vel kanskje like langt…

Har du prøvd dette?
Hvor mange ganger i uken vasker du håret?
Og tenker du ofte på parabener og sulfitter??

#nopoo

4 hendelser på “Nopoo. Husker du?”

 1. Tenker ALDRI på sulfitter eller parabener 😀 Jeg vasker håret en gang i uka kanskje.. Av og til to.. Men luggen får seg en vask i mellom også, kun den som blir synlig FET.. Får ikke lett fett hår.. Tørrshampo bruker jeg ikke.. Her regner det nesten i dag tror jeg.. Hører litt slaps på utsida.. Ha en fin dag 🙂 Klemmer <3

  1. Nei jeg tenker ikke på dem lengre heller, men kanskje jeg kjøper en uten, etter den listen som kom fra Lin, skader nok ikke. Ja, la det regne, så det er snøfritt på fredag 😀 klemmer

 2. Eg bruker bare sulfatfri shampoo , da slipper man kløe og at at håret blir fett, samt at farget hår holder seg lengre. Eg vasker håret mellom hver 7ende og 10enda dag ,
  Da eg var yngre og hadde langt hårt til livet og masse krøller og ihjelbleket blondt hår brukte eg bare balsam,men den var en ren balsam fra hårologi
  Eg har pleid å være flink å bruke ting som er fri for parabener, sulfat ( sulfitter trodde eg bare var i mat ? , mulig eg tar feil? ) og selvsagt aldri noe som er testet på dyr siden de er min store lidenskap.
  Ingen skal lide for at eg skal være pen likssom

  Forslag til gode produkter uten sulfat
  Jason serien -Kinsavik
  Tins of nature -Kinsarvik
  Dr Organic her er det kun hvilken duft og behov du har som setter grenser -Kinsarvik
  Lee Stafford fra VITA
  Biosilk -selvom de ikkje er fav…de er alikevel sulfatfri
  EverPure og EverStrongseriene til Loral, ja her er eg motstridende siden Loreal tester mest på dyr av alle, MEN dette er en VEGANSK hårserie som man burde handle mer av så de lager mer av sånt og skjønner de kan lage flotte produkter uten å ødelegge dem med å teste på dyr og annet dritt. De har overtatt flere merker og gjort om formlene og ødelagt produktene-så i utgangspunktet er eg ikkje fan..men denne er god, sulfatfri og ikkje testet på dyr

  ha en magisk dag 🙂

  1. Jeg prøvde å finne ut av sulfater og sulfitter. kan godt være du har rett, jeg ble helt tom i hjernen etter å ha prøvd lese meg opp på formler og kjemiske forbindelser. Begge danner eller har noe med svovel å gjøre. Det fant jeg ut, og så var det stopp! Takk for tips. Det var Jason jeg brukte i min nopoo-periode. Jeg svetter sånn i nakken om natten, tror jeg, så klarer ikke en uke uten vask. Men nå vet jeg at listen ligger her, til andre også, og det er veldig nyttig!Skal kjøpe en av de når jeg skal ha ny balsam. En magisk dag tilbake til deg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.