Horn. Halvgrove, nydelig horn.

Lenge siden du har spist Horn??
Det gir i hvert fall meg minner fra en svunnen tid med hjemmeværende mamma…

Men påsmurte horn er ikke å kimse av,
det er knallgodt, og noe vi selger masse av hos jordbærpikene,
ikke rart det…jeg har jo bakt dem….

Her hjemme laget jeg en oppskrift med litt grovt mel i,
det var midtuke, og jeg synes det gir mer å tygge i med litt fiber ….og det er bare  litt…

Veldig gode….med godt smør, salat, ost, skinke og litt grønt…eller rødt…
Smakte perfekt med pestosaus på!

Halvgrove horn.

1/2 pk tørrgjær (ca 2g)
1 ss sirup
1 ts salt
3 dl vann, lunkent
30 g smør, mykt
1 dl sammalt hvete grov
ca 6 dl hvetemel

Ha alt i bakebollen og la den kna deigen minst 8-10 minutter til deigen er smidig og blank,
og såvidt slipper bollen.
Juster event. med litt mer mel, men husk på at deigen skal hvile og trekker til seg væske,
deg gjør ingenting om deigen er litt i mykeste laget.
La hvile ca 1-1,5 time
Kjevle en lang remse og skjær ut emner til horn

Event kjevle en sirkel og skjær ut emner fra den.
Rull sammen og pensle med eggeplomme pisket sammen med litt vann,
dypp i valmuefrø

Legg til etterheving, ca 30-40 minutter.
Stek på 220* ca 10-12 min.
Senk event temp til 200* om hornene blir fort brune.
De skal være pent lysebrun i fargen….store og sprekkeferdige…

Gode….så gode…

Passer godt til matpakke.
Kan gjerne fryses.
#oppskrift #brød #horn #hjemmebak

2 hendelser på “Horn. Halvgrove, nydelig horn.”

  1. Det er godt det..og det her så veldig delikat ut :)) Ser du er på plass i Oslo og har møtt Frodith også.. God helg videre, håper du får mange fine opplevelser i helga :)) Klem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.