Luftige halvgrove frokost scones

Har du litt ekstra tid en morgen,
så rører du kjapt sammen scones til en luftig frokost…

Bruk en hjerteform, og vis familien hvor mye du setter pris på dem….
(Eller spis alle selv, fordi du fortjener det!)

Samtidig som du selv får en god morgenopplevelse….
Er du av den morgentrøtte typen??

Så kan disse helt fint nytes om kvelden og.
Best nystekt……
Litt brie med ripsgelè smaker fantastisk til.

Luftige frokost-Scones med havre.  (ca 5-6 stk)

55 g iskaldt smør
1 dl sammalt havregryn (kjøpt på helsekost, holli mølle, bruk gjerne havremel/sammalt mel e.l.)
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 ts salt
1/2 ss sukker
1 dl kulturmelk

Smuldre kaldt smør med alt det tørre.
Bland i kald kulturmelk til deigen akkurat samler seg.
Den kan være litt klisset,
bruk litt mel og legg den på melet bakebord, trykk forsiktig utover,
deigen skal være tykk, 1,5-2 cm. Stikk ut hjerter/rundinger .

Legg på bakepapirkledd plate.
Har du tid så avkjøl dem litt i kjøleskap før steking.

Stek dem på 220* ca 10 minutter
Avkjøl på rist,
nytes lunkne….

God frokost!

#scones #frokost #tips #kjappe #enkle #oppskrift #halvgrove

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.