Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Vårlig rabarbrakake med himmelsk ostekrem | MinMatgaleVerden

Vårlig rabarbrakake med himmelsk ostekrem

Det er vår i luften.
På tide å gjøre seg klar…

Våren altså…
Og det å bruke opp rester fra fryseren,
før de nye popper opp…

Rabarbrakake med fantastisk ostekrem….
Nydelig…..

Syrlig rabarbra..søt kake…himmelsk ostekrem…..

Oppskriften fant jeg i min gamle blogg.

Rabarbrakake med ostekrem.….

250 g rabarbra, i biter
2 små egg
1,25 dl sukker
85 g smør
1,25 dl hvetemel
1/4 ts bakepulver

Passer til en 20″ form, doble gjerne og bruk en 26″ form
Stekes på175* i ca 40 minutter, sjekk med kakenål!!
Jeg stekte min kake i 60 minutter, da var den gjennomstekt!
(Bruk en tynn strikkepinn hvis du ikke har kakenål)
Her kommer det også litt an på om man bruker frossen eller fersk rabarbra.
Mine rabarbra var halvtint.

Ostekrem.
1,5 dl vaniljekesam
100 g kremost
1,25 dl melis
1 ts hjemmelaget vaniljesukker

Her kan du gjøre som jeg gjorde, brukte vanlig kesam,
og blandet i 1/2 liten vaniljestang (frøene) Enkel måte å lage sin egen vaniljekesam,
med litt bedre smak kanskje??

Pisk sammen til en myk krem.


Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt i hvetemel og bakepulver,
vend til sist inn smeltet og avkjølt smør.
Ha røren i en 20″ springform, med bakepapir i bunnen.
Strø rabarbra på toppen.


Stek, 175* i 40-60 minutter.
La den avkjøle litt i formen før du forsiktig tar den ut, avkjøl helt på rist.

Pynt gjerne med ostekrem,
eller server den ved siden av.
Et lett melisdryss kan pynte litt.

Våren……den beste tide på året??

#vår #rabarbra #ostekrem #oppskrift #vårkake

2 hendelser på “Vårlig rabarbrakake med himmelsk ostekrem”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.