Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Salt-kysset bringebærkake med surmelk. Saftig og frisk. | MinMatgaleVerden

Salt-kysset bringebærkake med surmelk. Saftig og frisk.

En formkake smaker godt,
og bringebær gjorde denne frisk og god.

Saftig og god,
men  ikke så søt,
noe som gjør den ekstra god med litt is…..

Youghurt-is med banan var slett ingen dum idè å ha til….

Mmmmm, en helt grei dessert dette…

Salt-kysset bringebærkake med surmelk.

3 dl hvetemel
1 toppet ts bakepulver
0,6 dl rørsukker (eller vanlig)
1 egg
1,2 dl surmelk
0,4 dl smeltet smør
Skall (kun ytterste gule) fra 1/2 sitron
1,5 dl bringebær, frosne/ferske
1,5 ss sukker
1/2 ts fingersalt

Stekes 25-30 minutter 200*


Bland det tørre i en bolle, visp egg og surmelk i en liten skål.
 
Ha smøret i surmelken og bland dette forsiktig sammen med det tørre.
 
Ha røren i en form, ca 20″, jeg brukte en terteform med løs bunn. SMØR formen godt!

Trykk brinbebærene ned i røren, ønsker du å ha bringebærene på toppen av kaken,
som jeg har gjort,
setter du bærene med  hullet opp.
Snur du de andre veien vil de synke ned i kaken når denne stekes, fritt valg!
Dryss sukker over kaken, og sprinkle forsiktig litt salt på toppen.
 
Stekes 25-30 minutter på 200*
La kaken avkjøle litt i formen, ta den så forsiktig utav og avkjøl helt på rist.
Den er litt lite søt, serveres derfor med is eller vaniljesaus…..

Nydelig kake.
Og utrolig enkel å få til!

#bringebær #surmelk #kake #salt #oppskrift

6 hendelser på “Salt-kysset bringebærkake med surmelk. Saftig og frisk.”

  1. høres deilig ut :=) her i heimen prøver jeg å gå over til sunnere retter,så nå har jeg laget mine aller første hjemmelagde tacolefser,grove :=) er spent på smaken når vi spiser i kveld,og jeg har laget eget tacokrydder fri for sukker,det er også nytt for meg,nå skal eg google salsa for det må vi også ha :=)

  2. Ser deilig ut..og så lekkert med de røde bringebærene ..:) Jeg liker kaker som ikke er for søte , så det ikke «dreper» all den andre smaken 🙂 Ønsker deg ei riktig fin helg <3 Klem fra Annebe

    1. Ja det er sant. Ikke godt når det blir FOR søtt, må være frist snert, særlig i bærkaker 🙂 Takk, og god helg til deg og 🙂 klemmer<3

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.