Bolle-foccacia med blåbær og enkel, hjemmelaget vaniljekrem.

Skal du bake noe godt til helgen?

Bolle-foccacia,
en genial vri på deilig gjærbakst!!

Jeg laget halvparten med blåbær, og halvparten kanel og sukker.

Fersk gjærbakst gjør livet lett å leve…..

Jeg laget en liten porsjon, ca 25×25 av en halv deilig bolledeig.

Bolle-foccacia.

2 dl lunken melk
25 g gjær, fersk
1/2 egg (pisk et egg i en skål og bruk halvparten, resten spares til en omelett e.l.)
1/2 dl sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1/4 ts natron
5 dl hvetemel
40 g mykt smør

ca 50 g blåbær (jeg hadde frosne) for halvparten med blåbær
kanel, sukker, brunt sukker

Vaniljekrem:
1 egg
100 g creme fraiche
1 ts vanilla paste (1 ts ekstrakt/1/2 ts frø fra vaniljestang)
3 ss sukker
(Røres sammen)

Ha alt utenom smøret i bakebollen, la maskinen kna deigen med eltekroken ca 10 minutter,
ha i smør i klatter og la det jobbes inn i deigen.
Hev ca 1/2-1 time

Kjevle ut 25×25 kvadrat. Dekk til og hev ca 20 minutter.
Hell over frosne blåbær på halvparten, og kanel og begge sukkerartene på andre halvpart
Trykk med fingrene fordypninger over hele deigen.
Hell forsiktig den flytende vaniljesausen over deigen, så den blir liggende i hullene og rundt.
Denne stivner under steking

Dekk forsiktig til og hev videre ca 25-30 minutter (jeg bruker en stor tynn plastpose)
Stek på 200* i ca 15-20 minutter.

Avkjøl på rist og ha på melisglasur om ønskelig.

#godt

#bolle #foccacia #bollefoccacia #gjærbakst #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.