Doble vaniljeboller.

Hadde vært godt med noen gode boller nå.
Gjærbakst + vanilje = sant……

Her har jeg brukt vaniljepulver i deigen,
og laget ekte vaniljekrem til fordypningene…

For den aller beste smaken….

Doble vaniljeboller.

(Liten porsjon, 8 boller)
2 dl h-melk, lunken
25 g gjær
2 ss vaniljepulver (vaniljekrem for koking pulver)
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
50 g  smeltet smør/margarin
ca 6 dl hvetemel

ca 1/4 porsjon Vaniljekrem
Kanel, sukker og smør til pensling


Ha alt i bakebollen og la deigen gå minst 8-10 minutter
Hev 1/2-1 time, tildekket.

Form boller, jeg laget 4 runde/avlange.

Og 4 kjevlet jeg som skillingsboller.
Istedenfor smør og sukker smurte jeg et tynt lag vaniljekrem på.
Og drysset kanel over.
(Ikke vaniljekrem helt ut i enden)

Sett til heving på bakebrett, hev 40 minutter, tildekket.

Etter 40 minutter lager du forsiktig en fordypning med to fingre i bollene,
Ha i vaniljekrem.

Kanelbollene lot jeg være som de var,
du kan såklart ha ekstra vaniljekrem i her og.

Sprut med vann, klar til steking.
225* i 12-15 minutter, miderste rille.

Legg på rist, smør med smeltet smør, dryss med sukker.

Og duften brer seg i huset….

To gode «venninner» klemmer seg godt sammen….

Doble vaniljeboller, med og uten kanel…

Fantastisk godt!!

#vaniljeboller #oppskrift #boller #godt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.