Hadde vært godt med noen gode boller nå.
Gjærbakst + vanilje = sant……
Her har jeg brukt vaniljepulver i deigen,
og laget ekte vaniljekrem til fordypningene…
For den aller beste smaken….
Doble vaniljeboller.
(Liten porsjon, 8 boller)
2 dl h-melk, lunken
25 g gjær
2 ss vaniljepulver (vaniljekrem for koking pulver)
1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
50 g smeltet smør/margarin
ca 6 dl hvetemel
ca 1/4 porsjon Vaniljekrem
Kanel, sukker og smør til pensling
Ha alt i bakebollen og la deigen gå minst 8-10 minutter
Hev 1/2-1 time, tildekket.
Form boller, jeg laget 4 runde/avlange.
Og 4 kjevlet jeg som skillingsboller.
Istedenfor smør og sukker smurte jeg et tynt lag vaniljekrem på.
Og drysset kanel over.
(Ikke vaniljekrem helt ut i enden)
Sett til heving på bakebrett, hev 40 minutter, tildekket.
Etter 40 minutter lager du forsiktig en fordypning med to fingre i bollene,
Ha i vaniljekrem.
Kanelbollene lot jeg være som de var,
du kan såklart ha ekstra vaniljekrem i her og.
Sprut med vann, klar til steking.
225* i 12-15 minutter, miderste rille.
Legg på rist, smør med smeltet smør, dryss med sukker.
Og duften brer seg i huset….
To gode «venninner» klemmer seg godt sammen….
Doble vaniljeboller, med og uten kanel…
Fantastisk godt!!
#vaniljeboller #oppskrift #boller #godt