Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Grove rundstykker med kamuflerte frø! | MinMatgaleVerden

Grove rundstykker med kamuflerte frø!

Påsken er over,
og nå vil vi være sunne.
Det er ikke alltid like lett,
så hva med å kamuflere frø og kjerner i noen nydelige rundstykker?

Har du noen som griner på nesen over for mye frø og kjerner i rundstykkene??
Her er løsningen,
rundstykker uten et eneste merkbart frø,
likevel full av dem….

Store rundstykker, grove, javisst,
men de kjennes lyse ut….
Med sprø skorpe og valmuefrø på topppen.

Skikkelig lurerundstykker,
Jeg har nemlig malt frø og kjerner,
og mann og barn var lykkelig uvitende om at de spiste solsikkekjerner og linfrø så det sto etter,
de nøt de gode rundstykkene og koste seg kongelig!

Sammen med dette gode sommersyltetøyet var det en nytelse…

Rundstykker med kamuflerte frø

1,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl linfrø
25 g gjær
1 ts salt
1 ts honning
3 dl vann
1 dl grovt rugmel
ca 7 dl speltmel

  
Mal frøene og kjernene i en foodprosessor, eller i en liten kvern,
som mitt tilbehør til kenwood`en.
Ha alle ingrediensene i bakebollen,
hold litt igjen på speltmelet til du har en spenstig deig, juster deg frem til du ser den blir god.
Myk som natten, uten å være klissete…
  
Hev deigen ca 1 time. Kna den litt og trill rundstykker,
trykk de litt flate.
Etterhvev 35-40 minutter.
  
Sprut med vann og dryss over valmuefrø.
Stek på 225* (skru ned til 200* etter 10 minutter) og stek i20 minutter.

Avkjøl rundstykkene på rist før du skjærer i dem.

Og nyt nystekte rundstykker,
sunne, med god smak av kjerner og frø,
men uten en eneste «klump» å tygge på:)

Sommer og sol,
spis ute om været tillater det!!

#rundstykker #utenfrø #solsikkekjerner #grove #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.