Rosa prinsessekake. Dobbel rips-iskake. Min beste iskake

Dobbel ripsiskake med sjokoladesaus.

En kake jeg lager om og om igjen.
Enkel å lage, perfekt å lage i forveien av en tilstelning,
for dette er en iskake som oppbevares på frys til den skal brukes.
Eneste du behøver å gjøre er å pynte med sjokoladesaus før servering.

Har du ripsbær liggende i frysen er dette en perfekt måte å bruke dem på.
Rips-is er nemlig helt nydelig!
Her kommer noen små snutter av fremgangsmåten,
og under finner du hele oppskriften. Dette er min egen oppskrift.

Dobbel ripsiskake

 

Det var enda rester av marengsen, den hadde jeg i en liten sprutepose og laget bittesmå marengstoppper.

Disse pyntet jeg kaken med, sammen med frosne rips og sjokoladesaus.

Oppskriften er min egen.

Dobbel ripsiskake

Marengs:
2 eggehviter
1,5 dl sukker
¼ ts bakepulver
1 liten ts balsamicoeddik (kan sløyfes)

Pisk eggehviter og eddik til myke topper, ha i sukker, iblandet bakepulver, litt og litt mens maskinen går. Pisk til en stiv marengs. Helt til sukkeret har oppløst seg. Bruk sprøytepose/slikkepott og fordel marengsen i to små kakeformer, (med bakepapir i bunn)ca 20″  Den skal ikke være for tykk.Bruk restene til å lage bittesmå marengstopper.

Stek marengsen  på 150*, skru ned til 125* etter du har satt dem inn, og stek ca 2 timer.
La bunnene avkjøle på rist. Fjern så fra formen og fjerne bakepapiret.
Legg den ene marengsbunnen tilbake i kakeformen (uten papir i bunnen.)
Legg plast langs kanten av formen, eller bruk bakepapir,
som stikker godt opp ovenfor formen.

Rips-is

ca 4 dl tinte rips

3/4 ss sitronsaft
2,5 dl sukker
1 stor eggehviter
2 dl kremfløte

Rør sammen rips, sukker og sitron,
press blandingen gjennom et dørslag (eller behold alt for risp-is med biter)
Ha ripssausen tilbake i mikseren, tilsett eggehviter, og pisk til du har en «fluffy» stiv marengs.
Pisk kremfløten stiv, og bland alt sammen forsiktig med en slikkepott.
Ha halve isen over marengsbunn nr 1, (som er satt tilbake i formen)v Legg forsiktig i marengsbunn 2,
oog hell over resten av ripsisen.
Frys minst 4-5 timer

Sjokoladesaus

1 ss smør
2 ss kakao
3 ss sukker
1 dl fløte
ev 1 ss honning

Smelt smøret i en liten panne,sikt ned kakao, visp inn sukker, fløte og honning,
La småkoke til sukkeret har løst seg opp og sausen kjennes jevn,
blir sausen for tykk tilsettes litt melk eller vann. Men litt fyldig må den være
Oppbevares i kjøleskap til kaken skal serveres.
Jeg legger den i en liten pose, ved servering klipper jeg hull i et hjørne og dekorerer kaken.

Kaken oppbevares i fryseboks, så klart 🙂

#rips #ripsiskake #nydelig #oppskrift #dobbel #marengs #sjokoladesaus

4 hendelser på “Rosa prinsessekake. Dobbel rips-iskake. Min beste iskake”

  1. Å den så jo bare såååå utrolig god ut, og jeg er veldig glad i rips-smak :)) I forhold til forrige innlegg.. jeg blir fort irritert over ting i huset som ikke virker og slikt..men forkortelser av ord og den type ting går helt greit..hehe… Klem og fin dag videre til fine deg <3

    1. Hehe, så bra, ja vi er vel generelt irritert over vidt forskjellige ting alle sammen 🙂 Ja den ripsisen er nydelig altså 🙂 Takk, og det samme til deg <3

  2. Bruk sprøytepose/slikkepott og fordel marengsen i to små kakeformer, (med bakepapir i bunn)ca 20″
    Stusser litt på ca 20″. ”=tommer. Og 1 tomme er 2,54 cm. Så en liten kakeform på 50,8 cm er kanskje ikke så liten og kanskje litt sjelden 🙈

Legg igjen en kommentar til annebe.blogg.no Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.