Finnes ikke noe mer lekkert enn kaker dekorert og brent av med Sveitsisk marengs!
Eller hva med små pikekyss som pynt på en iskake?
Det gir kaken et løft, ikke sant??
Og denne oppskriften kommer fra boken:
Mine favoritter fra Kakekrigen, av Fridtjof Nilsen
En helt herlig kakebok, som også har MIN kake med.
Kakekrigen, boklanseringen, festen og litt sladder
Sveitsitk marengs.
3 eggehviter
160 g sukker
sitron av en sitronbåt
Farge (kan sløyfes)
Pisk eggehviter og sukker over vannbad til 60* eller til du kjenner mellom fingrene at sukkeret er smeltet. Ha det så i kjøkkenmaskin og pist til glatt og luftig marengs.
Den skal være myk, men samtidig holde formen.
Ha i sitronsaften
Legg noen striper med gelefarge inni sprøyteposen for fint mønster.
Sprøyt små pikekyss og sett på bakebrett.
Stek på 120* og stek dem i to timer. De kan gjerne stå i ovnen og avkjøles.
Som topp på kake.
Sprøyt små topper og brenn av med en brenner.
Helt nydelig på hver sin måte.
Oppskriften på de lekre tertene kommer også snart.
#pikekyss #sveitsiskmarengs #oppskrift
lekkert,og du er flink til å friste :=)
Hehe, ja jeg er nok det 🙂