Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sprøstekte baguetter, eller bagetter. | MinMatgaleVerden

Sprøstekte baguetter, eller bagetter.

Disse ble kjempegode.
Så enkle, og så gode at jeg blåser i om du sier baguetter eller bagetter.
Opprinnelig heter det baguette, ser det ut som.

Jeg laget i dag min første Insta-tv-film. Igtv
2 stk faktisk, en hvor jeg baker bagettene, og en hvor jeg skjærer de sprøstekte fantastiske brødene. Nå har jeg og spist av dem.
Og du verden!

Dette må du prøve. Se her så enkelt!

Oppskriften er inspirert fra Fredriks Fika. (Svensk matblogg)

2 stk baguette

Baguette

2,5 dl lunkent vann
1/2 pk fersk gjær
1 ss olje
1 ts salt
ca 6 dl hvetemel

Ha alt i bakebollen, hold igjen litt av hvetemelet.
La maskinen kna deigen minst 10 minutter, dobbel tid om du knar for hånd.
Spar gjerne litt mel til utbaking, den kan godt være litt seig og god
Hev tildekket 30 minutter.
Del i to biter, trill til pølser, litt spisse i endene.
Vri baguetten og legg den på bakepapirkledd plate,
eller på baguette-rist.

Etterhev minst 40 minutter.
Skjær et par snitt med skarp kniv, og sprut på vann.

Stek på 250* forvarmet ovn, skvett gjerne litt vann inn når du setter brødene inn.
Stek 10 minutter, skru ned til 200* og stek ca 10 min til.
Sjekk at du får ønsket farge, men la dem så farge så de blir sprø og fine.

Avkjøl på rist.

#baguette #bagetter #baguetter #sprø #oppskrift #hjemmelaget

2 hendelser på “Sprøstekte baguetter, eller bagetter.”

  1. Ser veldig gode ut…lyst til å lage dem en dag :)) Du gjorde deg jammen bra som tv-kokk..at du glemte å ta frem en og annen ting var jo bare sjarmerende.. fortsett gjerne med mer mat på «tv».. Klem og fin kveld videre <3

Legg igjen en kommentar til annebe.blogg.no Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.