Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Byggbrød. Perfekt til matpakken. | MinMatgaleVerden

Byggbrød. Perfekt til matpakken.

Bak gode hjemmebakte brød til matpakken.
Denne oppskriften er vel verdt å prøve.
Bare husk å starte dagen før.

Matpakken er en viktig del av arbeidsdagen.

Synes jeg.

Oppskrift fra gamlebloggen min

Det går mye i brød for tiden,
mye på grunn av boken jeg fikk låne…

4 Herlige byggbrød, det perfekte hverdagsbrød, helt uten korn! (mao barnevennlig!)

Enkle saftige brød. Perfekt til matpakken.

For hjemmebakt brød er bare aller aller best!

Oppskriften kommer fra boken Brød, fra Åpent bakeri

Herlige Byggbrød, 4 stk.

Dag 1.

4 dl vann
400 g byggmel
200 g hvetemel
2 g gjær, klump på størrelse med en liten ert.

Rør sammen, dekk til og la stå på kjøkkenbenken over natten.

Dag 2.

8 dl vann
1 kg hvetemel
200 g byggmel
120 g mørk sirup
40 g havsalt (event litt mindre vanlig salt)
25 g gjær
Hevedeigen
byggmel til strøing.

Ha alt i bakebollen, utenom 1 dl av vannet.

La maskinen blande deigen, 3 minutter, rolig.
Øk farten på maskinen og ha i litt og litt av det resterende vannet, elt til en smidig deig, ca 6 minutter.

La hvile tildekket minst 1 time

Del deigen i fire emner og la dem hvile i 20-30 minutter på kjøkkenbenken.

Form emnene til brød som legges i langpanne med bakepapir i bunn.
Hev brødene til dobbel størrelse.
Sprut med litt lunkent vann og strø over byggmel. Snitt brødene med en skarp kniv.

Stekes på midterste/nest nederste rille i ovnen, 220* i ca 30-45 minutter.

Avkjøl på rist. Kan gjerne fryses.

#godt #hjemmebakt #brød #oppskrift

Fordi du og din familie er verdt det….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.