Et godt brød som kan brukes til det meste.
Brytebrød med byggryn.
1 dl bygggryn
1 dl femkornsblanding, knust. (eller andre frø/kjerner/gryn)
Legg i en skål og dekk med vann til ca 2-3 cm over grynene.
La stå over natten.
Kok grynene i bløtevannet,
sammen med 1,5 ts salt og 2 ss margarin.
Småkokes ca 15-20 minutter uten lokk til vannet nesten er absorbert.
Ha i mer vann hvis det blir helt tørt.
La stå og avkjøle mens grynene suger i seg siste rest av vannet.
Ha i bakebollen når det er lukent.
Tilsett:
1 dl vann
25 g fersk gjær
ca 8 dl hvetemel.
La maskinen kna deigen minst 15 minutter.
Den skal bli elastisk og akkurat såvidt slippe bakebollen
Hev tildekket ca 1 time.
Trill små boller og legg dem i smurt form, eller rett på bakepapir med ltt avstand sånn at de heverseg inn i hverandre. Her kan du forme til en sirkel eller hva du måtte ønske.
Etterhev ca 40 minutter tildekket.
Sprut med vann og stek i varm ovn, 220*, skru ned til 200* når du setter dem inn.
Stek ca 20 minutter, kommer litt an på størrelsen.
Skal bli såvidt litt brun i kantene.
Avkjøl på rist. Kan fryses.
#brytebrød #byggryn #oppskrift #hjemmebakt #suppebrød #tapas