Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Brytebrød med byggryn | MinMatgaleVerden

Brytebrød med byggryn

Et godt brød som kan brukes til det meste.

Brytebrød med byggryn.

1 dl bygggryn
1 dl femkornsblanding, knust. (eller andre frø/kjerner/gryn)
Legg i en skål og dekk med vann til ca 2-3  cm over grynene.
La stå over natten.

Kok grynene i bløtevannet,
sammen med 1,5 ts salt og 2 ss margarin.
Småkokes ca 15-20 minutter uten lokk til vannet nesten er absorbert.
Ha i mer vann hvis det blir helt tørt.
La stå og avkjøle mens grynene suger i seg siste rest av vannet.

Ha i bakebollen når det er lukent.
Tilsett:

1 dl vann
25 g fersk gjær
ca 8 dl hvetemel.

La maskinen kna deigen minst 15 minutter.
Den skal bli elastisk og akkurat såvidt slippe bakebollen

Hev tildekket ca 1 time.

Trill små boller og legg dem i smurt form, eller rett på bakepapir med ltt avstand sånn at de heverseg inn i hverandre. Her kan du forme til en sirkel eller hva du måtte ønske.

Etterhev ca 40 minutter tildekket.
Sprut med vann og stek i varm ovn, 220*, skru ned til 200* når du setter dem inn.
Stek ca 20 minutter, kommer litt an på størrelsen.
Skal bli såvidt litt brun i kantene.
Avkjøl på rist. Kan fryses.

#brytebrød #byggryn #oppskrift #hjemmebakt #suppebrød #tapas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.