Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Sticky-buns, for enhver smak | MinMatgaleVerden

Sticky-buns, for enhver smak

Gjærbakst er alltid en suksess!!

Her kommer en vinner fra Oktober 2013!

Setter du en Sticky-buns form på bordet,
kiler det plutselig i munnvikene…

Jeg ville prøve en ny kombinasjon,
dadler, peanøtter og flaksalt….med sjokoladesaus…
Men siden jeg VET at store deler av husholdningen er svært skeptisk til nye påfunn,
laget jeg 3/4 med sjokoladekuler.

Jeg likte dadler og peanøtter veldig godt,
resten av husholdningen sverget til sjokolade, i dobbel forstand!

Sticky-buns for en hver smak!

2 dl melk
25 g gjær
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
30 g smør
5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Litt smør til å smøre deigen, og litt til å smøre ferdig stekte boller.
ca 50 g smelt, melkesjokoladeknapper (eller hakket sjokolade)
4 dadler, 30 g peanøtter med skall, en liten klype flaksalt

Lunke melken og smelt smør, ha alt i bakebollen, hold litt igjen på hvetemelet,
la maskinen kna deigen minst 8 minutter, juster med hvetemelet til en deig som akkurat slipper bollen.
Heves 30-60 minutter tildekket.
Jeg brukte her peanøtter med skall
  

Hakk peanøttene, skjær dadlene i biter. (har du harde dadler, så kok dem i litt vann først,
jeg kjøper mine i asiatisk butikk, der er de veldig myke)
Kjevle et rektangel,
smør litt mykt/smeltet smør utover, legg på dadler og peanøtter på 1/4,
og dryss sjokoladeknapper over resten.
Rull sammen og skjær boller som du setter i en smurt ildfast form.

Etterhev tildekket, ca 30-40 minutter, til bolllene har est godt opp.

Sprut vann på bollene og stek den på 200*, gjerne varmluft, ca 20-30 minutter,
til de har fått god farge og virker gjennomstekte.

Smør kaken med litt godt smør når den kommer ut fra ovnen,
bare litt, som gir den en glansig overflate, samtidig som den gir en god liten saltsmak
Avkjøl formen på rist.

Lag sjokoladesaus.

Sjokoladesaus

1 ss smør
2 ss kakao
3 ss sukker
1 dl fløte
ev 1 ss honning

Smelt smøret i en liten panne,sikt ned kakao, visp inn sukker, fløte og honning,
La småkoke til sukkeret har løst seg opp og sausen kjennes jevn,
blir sausen for tykk tilsettes litt melk eller vann.
Oppbevares i kjøleskap.Oppskriften fant jeg hos : Søtasaker.com
Passer forøvrig også veldig godt til is…

Når bollene er nesten kalde, heller du sjokoladesaus over….
Kan bli litt mye, spar gjerne litt, og ha til servering for dem som ønsker mer.
Oppbevares ellers i kjøleskap.

Server sticky-buns,
gjerne ørlite lunken…

Smaker best fersk,
skal du fryse litt, så unngå å ta på sjokoladesaus,
oppbevar sjokoladesausen i kjøleskap, varm den opp og ha på ved servering.

#godt

#stickybuns #oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.