Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Bambusdamper. Middagstips | MinMatgaleVerden

Bambusdamper. Middagstips

Jeg så på et av mine tidligere innlegg,
fra den gamle bloggen,
og fikk lyst å ta frem bambusdamperen igjen.

Det blir alltid litt sånn etter julen,
jeg får lyst på sunn og god mat.

Da er denne måten å tilberede den på suveren!

Her har du mitt innlegg for noen år siden:

Jeg fikk bambusdamper til jul.
Ikke var den stor, ikke var den dyr og ikke var det vanskelig!
Det var godt.
Det er sunt!
Og det var lett.

Når man damper mat beholdes næringsstoffer og vitaminer seg mest mulig i matvarene,
det vil si at mer vitaminer og næringstoffer finner veien inn i kroppen din.

Dessuten holder maten seg saftig og smakfull.

Bambusdamperen har to rom,
du setter den i en wok-panne e.l. med vann i bunnen.
Pass på så ikke vannet berører bunnen på første rommet.
Du må og passe på så den ikke går tom for vann!!

Min første prøve var grønnsaker og kyllingbryst.

Jeg kuttet opp litt paprika, to sopp, noen dusker brokkoli og litt løk.
Dette la jeg på bakepapir og la oppi øverste rom på damperen.
1 Kyllingfilèt skåret i tynne skiver ble gnidd inn med revet hvitløk, salt og pepper.
Denne la jeg spredd over grønnsakene.
Litt soyasaus og litt søt soyasaus dryppet oppå kylling og grønnsaker,
samt en båt sitron på toppen.
På med lokk og damp i ca 30 minutter.

Ferdig. Her har jeg silt av kraften som er smakfull og brukes til saus/dipping.

Siden jeg holdt på å lage Hamburgerbrød,
tok jeg av tre små biter av deigen.
Klappet dem flate og etterhevet dem i ca 20 minutter.
Jeg kunne selvsagt dampet dem i det andre rommet samtidig,
men dette var første gang, jeg var ikke særlig organisert.
Jeg brukte papiret med damphuller som følger med bambusdamperen,
la de hevede brødene (som hevet på damppapiret på kjøkkenbenken)
i øverste rom og dampet dem i ca 20 minutter.
Kyllingen og grønnsakene fikk kraften silt av seg.
Denne ble perfekt til å dyppe i for ekstra smak.

Og dampet hamburgerbrød smakte forbausende godt!!

Først trodde jeg ikke jeg kunne spise dampet deig,
men det var godt altså!

Jeg brettet dampe-brødene i to og la i kylling og grønnsaker, dyppet i kraften og koste meg virkelig!

Spennende, nytt, sunt og godt!

#bambusdamper #bambus #damper #steamer #kylling #brød

2 hendelser på “Bambusdamper. Middagstips”

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.