Denne oppskriften er perfekt nå i januar,
selv om sommerruller kanskje høres litt merkelig ut midt på vinteren.
Sommerruller er i motsetning til vårruller ikke stekt.
Her er det rå, marinerte grønnsaker i rispapir,
som dyppes i en god dipsaus.
Det smaker SÅ godt,
og det kjennes så sunt når det knaser i de rå grønnsakene!
Smaken er utrolig god!
Denne oppskriften er en fusjon mellom en vietnamesiske kokebok,
som jeg fikk av min Vietnamesiske venninne,
og sommerruller jeg har fått smake av nettopp denne gode venninne.
Vietnamesiske Sommerruller
Rispapir. (Kjøpes i asiatisk butikk)
En liten bit hodekål/rødkål
5-6 sukkererter
1/2 spiss paprika
1 liten vårløk
Alt finsnittes for hånd eller på mandolin.
Marinade:
3 ss eddik (rødvin/hvitvin, riseddik for mildere variant)
1 ss sukker/palmesukker
1 ss soyasaus
Legg de finsnittede grønnsakene i en skål,
hell marinaden over, gni den inn i grønnsakene.
La stå i kjøleskap noen timer.
Legg rispapir i en langpanne med lunkent vann, 1 el 2 om gangen.
Legg et kjøkkenhåndkle på kjøkkenbenken.
Legg det myke rispapiret på kjøkkenhåndkle,
ca en ss fyll på hver, brett og rull sammen.
Video av fremgangsmåten finner du på min instagram.
Min Matgale Verden
Bland sammen til dip:
Soyasaus og sweet chilisaus.
Omlag 50/50, smak til hvor sterk du ønsker den.
Dypp rullene i dip og nyt!
Dette så både lettvint og godt ut, – må prøves! ?
Ja det kan anbefales ?