Ramsløk
Er virkelig vårens vinner, og den vokser mange steder her på Vestlandet.
Jeg har funnet mitt sted, der vokser ikke så mye,
så jeg outer altså ikke «min» plass.
Jeg har jo fått helt diller på
Ramsløkaioli (klikk for oppskrift)
Men skal ramsløken bevares så vi kan nyte den gode smaken lengre,
lager jeg litt pure som er holdbar en stund i kjøleskap.
I dag brukte jeg den i et lyst brød,
og laget en vridd bakelse med gode smaker av ramsløk og basilikum.
Dette skal vi bruke til middag,
sammen med kylling, stekte poteter, og så klart, ramsløkaioli!
Men så til purè.
Dette er SÅ enkelt.
Så vet du hvor det vokser ramsløk,
ja da vet du hva du må gjøre!
Ramsløk og Basilikumpurè
50 g ramsløkblader
10-12 g basilikumblader (kan droppes for ren ramsløkpure)
0,75 dl olje, nøytral som solsikke/raps
0,75 ts salt
Mos alt med en blender.
Ha på glass og oppbevar i kjøleskap.
Brukes som tilsetning i alt du vil ha smak på.
Band i rømme til tacoen. Eller til grillmaten!
Smør på brød du baker.
Smør direkte på brødskiven og ta ost på.
Lag ostesmørbrød.
Har du flere bruksvarianter?
Skriv dem gjerne i en kommentar 🙂