Den store dagen nærmer seg,
for ikke snakke om at mai er måneden for rømmegrøt!
Og rømmegrøt er godt!
I små mengder.
Og til rømmegrøten må vi ha vannkringler.
Bergenske Vannkringler
De er utrolig dyr å kjøpe i butikken.
Og utrolig enkle å lage selv…
Bare husk å trille dem veldig tynt ut,
så de får tørket og blir tørre og sprø.
Og mye bedre enn de du kjøper….
Bare prøv.
Vannkringler.
Bergenske vannkringler.
(Liten porsjon, ca 10 kringler)
250 g hvetemel
25 g gjær
1,5 dl vann
25 g smør
1/2 ts salt
Ha alt i kjøkkenmaskin og kna godt sammen.
Kan også enkelt knaes sammen for hånd.
Heve tildekket ca 20-30 minutter.
Trill tynne kringler.
Husk de hever godt, så trill dem tynne så de ikke blir for tykk når de er ferdig.
Da kan de bli vanskelig å få tørr.
Kok opp en kjele vann og sett ovnen på 220*
Legg en og en kringle i vann. når den flyter opp legger du den på bakepapirkledd plate. Stek så kringlene på 220* i ca 15-20 minutter til de har fått fin lysebrun farge.
Slå av ovnen og la kringlene tørke til de er helt tørre.
Her kan du legge grytekluter mellom ovnsdøren.
Jeg slo også på igjen ovnen på 50* og lot de stå sånn med døren på gløtt en god stund før de var helt tørre.
Oppbevares i kakeboks.
Og nytes til rømmegrøten!
#vannkringler #hjemmelaget
At de er dyre, er jeg enig i. 34,90 for en pakke med 5 stk….. Kjøpte to pakker med fra Bergen på tirsdag. Må nok prøve å bake. Ser så enkelt ut når du forklarer det, så det skal jeg nok klare….. tror jeg.
Ja bare prøv. 🙂 Skjønner du kjøpte med deg, for det er noe med de der kringlene til rømmegrøten 🙂
17. mai mat – helt klart! Disse hører liksom med. Kanskje jeg skal prøve å lage dem selv i år, det ser jo ikke så vanskelig ut. Men holder de fasongen når de puttes i kokende vann eller er det lett at de endrer form da?
De holder seg ganske bra. Og så kan man jo justere dem til når de legges på stekebrettet 🙂