Hjemmelaget rabarbragrøt.
Lunken, med litt sukker på toppen så det ikke blir snerk.
Iskald fløtemelk, som blander seg med den lunkne,
syrligsøte rabarbragrøten.
Følelsen av barndom i munnen.
Lukke øynene, kjenne det ile litt i kjeven,
som da vi spiste rabarbrastilker,
dyppet i en kopp med sukker.
Men den grøten,
som vitner om at sol og sommer er like rundt hjørnet.
Den må du prøve!
Rabarbragrøt.
4-5 dl rabarbra i biter.
1,5 dl sukker, ca (smakt til)
5 dl vann
3 ss potetmel/tapioka
3 ss vann
1 kanelstang /et dryss kanel / kan sløyfes
Ferske jordbær til servering, om ønskelig.
Kok rabarbra, sukker og vann (+ kanelstang)
til rabarbraen er mør.
Bland like deler potetmel/tapioka og vann,
rør inn i kokende rabarbra i en tynn stråle.
Gi grøten et oppkok, og sett til avkjøling.
Fjern eventuelt kanelstangen
Dryss litt sukker på toppen for å unngå snerk.
Server lunken med iskald fløte/fløtemelk/melk
Og gjerne ferske jordbær på toppen.
Har du mer rabarbra igjen?
Hva med å lage en drikk:
Eller rabarbrakake, verdens beste rabarbrakake!
det var akkurat dette jeg lagde til desert i dag :=) mmmm det smakte godt
Åh, ja det er nydelig 🙂