Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Deig i kjøleskapet gir smaksrikt brød. | MinMatgaleVerden

Deig i kjøleskapet gir smaksrikt brød.

Det er lørdag,
og jeg sitter nå og spiser nybakt brød,
av en deig jeg laget på torsdag.

Jeg har ikke brukt hele deigen en gang,
litt av den skal få ligge i kjøleskap enda noen dager.

Og brødet blir bare mer og mer smaksrikt!

Jeg laget to deiger, en lys og en med proteinrikt mel og tranebær.

Den siste ble skikkelig god på smak.
Men den lyse faller best i smak hos de mannlige i mitt hus.

Dette var altså helt genialt, og veldig veldig godt!

Deigen blandet jeg sammen i maskin.
Du kan også gjøre dette for hånd.

Langtidshevet brød

530 g mel, hvetemel
(Bytt event. ut 300 g med grovt mel)

2 ts tørrgjær
2 ts salt
360 g vann (ca 3,8 dl)

Elt alt sammen, la deigen heve på kjøkkenbenken  et par timer til dobbel størrelse.
Legg den i kjøleskapet og la den ligge der helst 12 timer eller mer.
Du kan selvsagt bruke deigen med en gang også,
eller ta av til noen rundstykker, og la resten stå noen dager i kjøleskap.
Da kan det være lurt og doble mengden.
Jeg fikk 6 ganske store rundstykker av denne mengden.
Husk den må dekkes med lokk, plastfolie e.l. så den ikke tørker.

Jeg bruker en isboks med lokk.

Ta ut deigen, jeg brukte en sleiv med litt olje og formet rundstykker/små brød som jeg la på bakepapirkledd plate. 
Sett de til etterheving omlag 1 time, dekket med plast/kjøkkenhåndkle

Sett stekeovnen på max temp. 270 hos meg.
Rett før brødene skal inn satt jeg inn en ildfast skål med kokende vann for å få damp.
Snitt forsiktig i brødene og stek ca 15 minutter. 
(Følg med, alle ovner steker forskjellig)

Avkjøl på rist. 

Deigen kan oppbevares i kjøleskap minst 4 dager, antagelig mer og.
Jeg skal forske litt på det med min deig.

Vil du ha en grovere deig bytter du ut 300 g av hvetemelet med proteinrikt mel,
eller sammalt grov hvete e.l.

Proteinrikt mel fant jeg på butikken,
den må være ny, jeg har ikke sett dette før i hvert fall.
Men det ga godt og da altså, proteinrikt brød 🙂

En god frokost med godt brød!

2 hendelser på “Deig i kjøleskapet gir smaksrikt brød.”

  1. Ååå, jeg er sååå sur på at jeg ikke er naboen din, og at du ikke kan bare taste meg over på litt frokost hos deg. DET hadde vært noe det!!
    En ting jeg lurer på, ikke at jeg skal bake men litt nysgjerrig likevel: Når den er hevet til dobbel størrelse i kjøleskapet, trykker man den NED igjen, deigen, for å la den begynne på igjen…? Hvis ikke klatrer den vel ut av bollen etter en stund? 😮 Nå ser du hvor lite jeg kan om dette…

    1. Ja jeg og, for her spiser de altfor lite av det jeg lager. Nei du behøver ikke puffe den ned, selv om du kan det og. Den går ned av seg selv, og så ligger den og putrer litt sånn koselig i kjøleskapet av seg selv 🙂 Men du må så klart ha en del større boks enn deigen er, ellers vil den krype ut ja 🙂

Legg igjen en kommentar til frodith Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.