Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Marengs-egg med salt karamell | MinMatgaleVerden

Marengs-egg med salt karamell

Årets påskedessert!

Denne kombinasjonen var SÅ god!
Sprø marengs,
salt karamell og sjokolade.

Toppet med en klatt vaniljekrem og enda mer salt karamell….

Snakk om påskedrøm!

Obs! Start med å lage karamellsausen så den får avkjølt seg.

Marengs-egg med salt karamell.

2 eggehviter (Eggeplommene kan du bruke til å lage vaniljekrem med!)
120 g sukker
1/2 ts hvitvinseddik
1 ts maizenna.

Pisk eggehvitene til  mykt skum,
tilsett litt og litt sukker, pisk til sukkeret har løst seg opp og marengsen er glansfull og tykk.
Visp inn maizenna og eddik.

Sett små ss-store klatter på et bakepapir.
Ca 9 stk.

Ca 4 biter kokesjokolade, smeltet.
(Legg dem f.eks i en liten ildfast skål og sett dem litt inn i ovnen som står på 120*
Det gjør ingenting om ikke alt er smeltet, legg en liten bit midt i «egget»)
Eller smelt forsiktig over vannbad.

Her har jeg lagt til to typer karamellsaus.
Den siste får du mer karamellsaus av, noe jeg kan anbefale siden det kan brukes til så mangt!

Salt karamellsaus.

1 dl sukker
1 dl fløte
20 g smør
En klype flaksalt

Smelt sukker i en tykkbunnet kjele og la det bli lysebrunt.
Rist gjerne litt forsiktig på kjelen så alt sukkeret smelter,
men ikke rør før mesteparten har smeltet. Da vil det krystallisere seg.
Ha i fløten i to omganger, her bruser og bobler det fælt,
vær forsiktig så det ikke spruter på hender.
Ta gjerne kjelen av platen når du rører i, det vil klumpe seg.
Sett tilbake på platen og rør forsiktig til alt samler seg.
Ta platen av varmen og tilsett smør og salt før du setter det til avkjøling.

Salt Karamellsaus.

200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts maldonsalt

Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt

Hell på ildfast glass/krukke.

Karamellsausene skal altså være avkjølt
når de ringles på marengsen,

Ringle over smeltet kokesjokolade og avkjølt salt karamell på marengstoppene.
Start på midten, mindre ut på kantene sånn at det går «hull» på egget under tørking.
Ikke for mye karamell, her skal du ha resten til servering.
Stek i ovn på 120* i 40 minutter,
Slå av ovnen og legg en klut i ovnsdøren,
la marengsene stå og tørke til ovnen er kald.

Server med en klatt vaniljekrem/vanlig krem og enda mer karamellsaus.
(Karamellsausen er forøvrig nydelig på iskrem og!

Og du, lag hjemmelaget vaniljekrem hvis du har tid.
Det ER bare så utrolig godt!
Samt du får bruke eggeplommene fra maregnsen.

Oppskrift på: Hjemmelaget vaniljekrem

Karamellsausen og vaniljekrem kan du også bruke til:

 En sol-gul appelsindessert!

2 hendelser på “Marengs-egg med salt karamell”

  1. DE der bestiller jeg til neste gang jeg kommer til Bergen, OK? 😀 Blir nok en stund til så du har god tid 😀 Hi-hi. De så og hørtes sykt gode ut <3 Klemmer min venn, håper alt er bra med deg. Ringer en dag på Messenger 🙂

Legg igjen en kommentar til frodith Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.