Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Keema matar – krydret kjøttdeig. | MinMatgaleVerden

Keema matar – krydret kjøttdeig.

Det er godt med litt forandring i middagene,
og denne kjøttretten var enkel og veldig god.

Jeg hørte om den på en podcast,
hvor en kokk snakket med sin far,
som fortalte han delte ut litt mat i nabolaget,
og da ofte Keema.

«Ahhh, I LOVE Keema!!»

Svarte kokkens kvinnelige makker.
Og så var det gjort,
jeg googlet Keema, og det ble middagen i går.

Keema matar.
(Krydret kjøttdeig.)

400 g kjøttdeig av lam (eller vanlig storfe)
1 stor gul løk/2 små
1-2 ts spisskummin
2 fedd hvitløk/1/2 kinesisk hvitløk
2 ss revet ingefær, fersk
1 ts gurkemeie
1 ts muskattnøtt
(1 ts korianderfrø)
1 ts chili (mindre/mer etter smak)
200 g hakkede tomater (gjerne fra boks)
90 g frosne grønne erter
1 ts garam masala
salt og pepper
Litt olje til å steke i.
Sitronsaft
Fersk koriander – kan sløyfes

Stek kjøttdeigen i litt olje og krydre med salt og pepper.
Legg til side.
Ha event noen dråper olje til i pannen
og stek hakket løk sammen med spisskummin.
Ha i revet hvitløk og revet ingefær.
Ha så i de resterende krydder og tomater og la dette koke 5 minutter.
Til slutt har du i ertene og garam masala,
la dette koke mens du rører i et par minutter og ha så i kjøttdeigen og bland alt.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Server med ris og naanbrød.
Eller som her, med en byggryn og brokkolisalat og sprøstekt gammel loff med ramsløksmør.

 

1 hendelser på “Keema matar – krydret kjøttdeig.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.