Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Brownie-muffins med salt karamell | MinMatgaleVerden

Brownie-muffins med salt karamell

Kladdkake-muffins med salt karamell….

En uslåelig kombo!

Og ganske så uimotståelig….

Oppskriften er også utrolig enkelt.
Nesten litt skummel enkel….

Den salte karamellen hadde jeg allerede klar i kjøleskapet.
Den har jeg brukt til mye i det siste.
Til smuldrepai med rabarbra

Marengs-egg med salt karamell

Appelsin-dessert.

Til vaniljeis, sammen med brownie-crumble

Og til blondie med hvit sjokolade og rabarbra (eller bringebær)

Den er altså bare så anvendelig!
Og i går oppdaget jeg altså brownie-muffins med salt karamell!

Du verden!

Brownie-muffins har jeg hatt oppskrift på lenge,
utrolig enkel å lage:

Brownie-muffins

2 egg, store
3 dl sukker
100 g smør, helt mykt eller smeltet
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao

Rør sammen egg og sukker. Ha i resterende og rør godt sammen.
Jeg rører for hånd, det skal ikke piskes til stiv eggedosis her.
(I går brukte jeg pisken til stavmikseren, går helt fint det og, samt litt enklere…)

Ha i muffinsformer, sett dem i muffinsbrett så de holder seg,
eller bruk doble/stive papirformer.
Stek på 200* ca 11 minutter

Ta dem ut og se at de synker sammen på midten.
Her dannes det en perfekt grop til salt karamell.

Salt Karamellsaus.

200 g sukker
1/2 dl vann
50 g smør
2 dl fløte
2 ts flaksalt

Kok opp sukker og vann, la koke til det blir hvitt og deretter til det får en fin gyldenbrun farge.
Ikke kok for lenge så det blir brent smak.
Ta gjerne pannen av platen og sett på en våt kjøkkenklut for å stoppe bruningen.
Ha i smøret, og litt og litt fløte. Forsiktig! Her bobler og spruter det litt!!
Rør sammen og sett på platen igjen.
La sausen koke 5-8 minutter. Ha i salt når sausen er ferdig kokt

Hell på ildfast glass/krukke.
Avkjøl

Dette blir altså en altfor stor porsjon til muffinsen.
Du kan selvsagt halvere den,
men altså, som jeg sa, denne er fin å ha i kjøleskapet.
Og den holder seg lenge¨, opp til 2 uker i kjøleskapet. Ihvertfall!
(Smak og lukt, den holder seg antagelig lengre)

Tips! Sausen stivner litt i kjøleskap, så ta den ut 1 time før servering.
Hvis du ikke liker den litt tykk og seig da, det gjør jeg 🙂

Fyll karamellsaus i brownie-muffins,
og strø gjerne litt mer flaksalt på toppen.

Serveres med en skje.
Muffinsen blir stiv i kantene, og helt myk i midten….

Du verden!

Så godt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.