For du vet jo at bønner er sunt for deg sant?
Derfor skal du lage denne kaken.
Den er god.
OG den ER sunn!
Havregryn, bønner, tahinipaste og kakao.
Alle disse ingrediensene er SUNNE.
Thainipaste er laget av ristede sesamfrø.
Men la oss være ærlig.
Skal du kose deg en lørdag og vil bake en kake,
da behøver du ikke bake denne.
Da ville jeg slått et slag for kladdkake-muffins med salt karamell.
Når du virkelig skal KOSE deg.
Men er du som meg,
en som spiser alt for mye kake,
en som spiser kake hver dag,
(I håp om at det skal være bedre enn sjokolade)
DA skal du bake denne kaken.
Nyte den med god samvittighet,
og tenke på at du faktisk har spist BØNNER i en nydelig kakebit.
Kladdkake med sorte bønner.’
175 g avrente sorte bønner (go green pakke)
1 dl havregryn
1 dl dadler
2 ss thaini-paste (se tips)
0,5 ts vaniljepulver (Se tips)
0,5 ts vanilkeekstrakt
0,25 dl sterk kaffe
1/4 ts salt
0,75 dl kakao
1 ss honning (kan gjerne sløyfes, smak på deigen og vurder selv)
Fjern eventuelle steiner fra dadlene.
Har du dadler som er litt harde maler du dem litt før havregrynene.
(Har du den myke typen kan du ha dem i sammen med bønnene)
Ha i havregryn og mal til havregrynene er blitt mel.
Hell bønnene i et dørslag og skyll bort laken.
La dem stå og renne godt av seg.
Ha bønner, kaffe, tahini, salt og vanilje i havregrynene
Mal alt til en glatt masse.
Ha så i kakaoen og la alt blande seg til en tykk kakerøre.
Trykk røren ut i en liten kakeform med bakepapir i bunnen.
Tips 1: Thanini-paste kan du lage selv ved å riste sesamfrø på tørr stekepanne eller i ovn til de såvidt blir lysebrun og «toasted» for så å mose dem med stavmikser/foodprocessor. La dem gå helt til oljen skiller seg ut og du får en myk paste. Tilsett en klype salt. DU kan og tilsette 1 ss olivenolje for å skynde på prosessen. Eller bare kjøp et glass. Det er enklest! Finnes nesten overalt nå.
Tips2: Du kan bytte ut vaniljepulver (som er sort pulver av malte vaniljestenger) Og vaniljeekstrakt
(Som er vaniljestenger på glass med sprit) med 1 ts vaniljesukker 🙂 Helt sånn vanlig vaniljesukker du antagelig har i skuffen din 🙂
Stek midt i ovnen på 175* 20 minutter.
La kaken avkjøle helt .
Den blir ikke et syn for såre øyne,
den ser faktisk best ut skåret i biter,
med en liten «dutt» av yoghurt naturell, friske eller frosne bringebær,
og en liten strek honning.
(Eller bruk vaniljeyoghurt og dropp honningen)
synes denne såg skikkelig god ut eg,med en rik sjokoladesmak :=)
Ja den var god. Og tenk å spise så sunt mens det er godt 🤗
Ja smaken var god, og denne er jo glutenfri og 🙂
Denne så spennende ut. Skal jammen prøve meg på den en dag 🙂 For kakemons er det greit å få noe som ikke bare inneholder hvetemel, smør og sukker 😉 Takk for tips.
Ah, ja da er du som meg. Og sånne som oss må ha litt av denne type kaker innimellom 🙂 Og ja, veldig spennende, og god på smak. 🙂
Den SER god ut i alle fall, sunn eller ikke 😀
Jepp, i skåret stykke ble den ganske så pen, enda så sunn den var 🙂