Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Rips-Relish | MinMatgaleVerden

Rips-Relish

Hva skal du bruke ripsbærene til?

Etter at jeg sluttet å lage saft som aldri ble drukket,
(og som det var veldig mye sukker i)
har jeg slitt litt med å finne måter å få bruke de gode ripsbærene.

Jeg oppdaget Rips-isen,
som rett og slett er en vidunderlig oppfinnelse!
Har du ikke prøvd den så kan jeg virkelig anbefale det!

Og jeg lager så klart rips-gelè,
nydelig både på vafler, til søndagsmiddagen og på oste-tallerkenen.

Så snublet jeg over Rips-relish,
på coop-mega sine nettsider.

Og Rips-Relish var skikkelig godt!
Jeg spiste det til langstekte nakkekoteletter og fløtegratinerte poteter.
Og det ga meg den syrlig-søte opplevelsen som høyner måltidet.

Rips-Relish

2 rødløk
1/2 rød paprika (gjerne spisspaprika)
2 ss olivenolje
1  bit kanelstang (siden de kommer i alle størrelser)
1-2 ts tørket chiliflak / 1/2-1 fersk chili
1 dl eplecidereddik
1/ ts salt
150 g sukker
300 g rips

Stek rødløk og paprika, som er skjørt i tynne skiver,
i oljen til løken er blank og myk.
Ha i chili, kanelstang, eddik sukker og salt,
og la dette småkoke i 15 minutter.
Ha så i ripsbærene og vend forsiktig rundt,
ripsbærene skal være mest mulig hele.
La stå noen minutter, men ikke koke.

Ha over på sterile rene glass og oppbevar kjølig.
Server som tilbehør til kjøtt, spesielt godt til vilt.
Mon tro om det ikke er godt til ostebordet og….

5 hendelser på “Rips-Relish”

  1. høres godt ut dette :=) har mye rips hele 5 busker prøver å lage forskjelligt ,men blir mye saft ja ,her går saften unna og siden det går med mye bær til saft er det en grei sak å lage det da :=)

Legg igjen en kommentar til Kjersti Avslutt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.