Denne oppskriften er skummel.
Den er nemlig veldig enkel og kjapp å lage,
og så er den vidunderlig god!
Altfor god.
Seige sjokoladesnitter med nydelig glasur.
I Sverige går denne oppskriften under navnet
«Kärleksmumssnittar»
Kärlekmums er Svenskenes svar på vår Kvikklunsjkake.
og disse snittene er en variant av Karamellkaker som jeg ofte lager til jul,
gjerne også i sjokoaldevariant.
Dette blir da en fusjon,
mellom seige sjokoladesnitter og glasuren til kvikklunsjkaken.
Enkle å lage, altfor gode å spise.
Må si at kärleksmums er et litt mer passende navn enn kvikklunsjkake.
Kaken ligner da overhode ikke på kvikklunsj?
Oppskriften her fant jeg i bakebloggen
www.mykitchenstories.se
Og Camilla Hamid har mye annet knask som er verdt å sjekke ut.
Sjokoladesnitter
150 g smør
1,5 dl sukker
0,5 dl sirup
3,25 dl hvetemel
0,75 dl mørk kakao
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur
50 g smør
0,5 dl sterk kaffe
2 dl melis
1 ss vaniljesukker
1 dl kakao
(en klype flaksalt – kan sløyfes)
kokos til å strø på toppen
Rør sammen veldig mykt smør med sukker og sirup til «kremig»
Ha i alt det tørre og rør til du akkurat har en deig.
Del den i to og trykk utover to lengder på et bakepapir.
Klem dem litt flate.
Stek i forvarmet ovn 175* i ca 15 minutter.
Dra papiret over på rist og avkjøl.
Fjern papiret når kakene har stivnet litt.
Imens kan du lage fyll.
Rør sammen mykt smør, sterk kaffe
jeg bruker cookie-dough-pulverkaffe fra Normal,
for en ekstra smak, vanlig kaffe er helt ok!
melis, kakao og vaniljesukker.
Vent til kakene er helt avkjølt før du smører glasuren midt på hver kake.
Strø på litt kokos.
Oppbevar dem i kjøleskap i tett boks.
Holder seg minst 4 dager.
Kan og fryses