Denne iskremen behøver ingen ismaskin.
Men det er ikke det beste.
Det beste er SMAKEN!!
For denne sitronisen var bare helt magisk!
Den er laget med en lemon-curd.
Så la oss starte med den.
Lemon curd.
1 egg
2 eggeplommer (bruk hvitene til å lage marengs med)
1 dl sukker
1 dl sitronsaft
skallet av 1 sitron, kun det gule, finrevet
50 g smør, mykt
(Hvis du har, 3-4 dråper sitron eterisk olje)
Kok forsiktig opp egg, sukker sitron og sitronskall under konstant omrøring,
la blandingen bli tykk og så snart du ser den begynner å boble (koke) tar du den av og setter til avkjøling i vannbad. (hell over i en skål og sett denne i en bolle/vask med kaldt vann) Etter noen minutter, rør inn smør så det smelter inn i curden, tilsett også sitrondråper om du har. (Dette gir enda mer sitronsmak)
2,5 dl kremfløte
200 g søt kondensert melk (1/2 boks)
2 dl lemon-curd
Når curden er avkjølt.
Pisk kremfløten til myke topper, vend med en slikkepott inn curden og kondensert melk. Vend godt sammen, hell i form og frys minst 5 timer.
Du kan selvsagt ha den i ismaskin om du har det og.
Smaker fantastisk! Gjerne sammen med små pikekyss og iskjeks.