Pikekyss💋 med smak.Her brukte jeg 5 eggehviter som veide 160 g320 g (dobbel mengde) sukker, gjerne finkornet, da går det fortere å piske det til det smelter.Pisk eggehvitene litt først og ha så i litt og litt sukker, pisk til sukkeret nesten er helt smeltet og du kjenner på marengsen at den er glatt. Jeg delte denne i 3 deler og brukte 30 g bringebær strøssel 30 g supersur30 g lakris Malte pulveret i en liten blender og vendte det forsiktig inn, ha i sprøytepose gjerne med litt farge inni, bruk en strikkepinn og wilton gelefarge lag stripe med farge på innsiden av sprøyteposen.Jeg begynte med bringebær, så supersur og til sist lakris , brukte samme sprøytepose på alle, smakene er faktisk god sammen og. Her kan man eksperimentere med å feks blande lakris og bringebær 😋Sett dem på to plater med bakepapir, inn i ovn på 120° men skru ovnen ned til 100° når du har satt dem inn.La stå i 2 timer. Jeg skrudde ned til 80° og lot dem stå 30 minutter til, før jeg slo av ovn og lot dem stå i til ovnen var kald for å sikre at de blir helt tørre. Oppbevar i tett kakeboks.#påskesnop #enkleoppskrifter #pikekyss #marengs
Salsicca pasta 1 pk rå Salsicca pølser -3 stkOlivenolje til å steke i1 fedd revet hvitløk2 ss tomatpuré 1 dl fløte1 dl pastavann 200g valgfri pasta kokt i godt saltet vannSmak til med ca 1-2 ts sitron, salt og pepperStrø over revet parmesan og persille ved servering#matinspirasjon #asmrfood #middagstips
Ripsbærcurd400 g frosne rips5 eggeplommer 200 g sukker90 g smørTin rips og press dem gjennom et dørslag, bland sausen med eggeplommer og sukker i en kjele og var forsiktig på mellom-varme under stadig røring, jeg bytter på visp og slikkepott for å få med alt i kantene så det ikke blir kokt i bunnen. Det tar omlag 15-20 min, prøv å dra med en teskje over slikkepotten mens du holder den loddrett, hvis den ikke renner begynner den å bli klar, men vær tålmodig. Ta av varmen og ha i en skål, avkjøl litt og ha så i smør i terninger, rør inn så de smelter i den lunkne curden. Legg plastfolie nedtil massen så det ikke blir snerk, og avkjøl videre i kjøleskap til den er helt kald.Oppbevares kjølig.Kan brukes på skive som syltetøy, blandes med yoghurt eller pisket krem. Eller i kake som fyll. Ps. Her får du eggehviter som er perfekt å lage marengs med. Jeg skal lage pikekyss som vi skal ha til påske av mine. En marengsbunn er og supert å ha liggende, enkelt å fylle når du har ripscurd i kjøleskapet 💁♀️#enkleoppskrifter #rips #asmrfood #påskedessert
2 kylling lårfilet(Event 1 ss siracha sirup-se innlegg 3 poster før)1 ss hvetemel 2,5 ss næringsgjær 1 ts flaksaltKvernet pepper1 egg1 dl panko (brødsmuler )Olivenolje til å spraye medJeg stekte mine i airfryer på rist, husk å smøre rist om du bruker det. 200° 8 min på en side og ca 7 min på a nede side. Her kommer det an på h or store de er, du kan og steke i ovn, 220° omtrent.#middagstips #kylling
🍔Hamburgerbrød🍔Ca 10-12 stk2,5 dl melk, lunken1 dl vann1 ss sukker25 g fersk gjærCa 500 g hvetemel 1 ts salt50 g mykt smørSesamfrø til toppingHa melk vann gjær sukker og mel i kjøkkenmaskin /kna for hånd.hold litt igjen på hvetemelet. Kna 8 min ca. Ha i smør i biter og salt, og la det knas inn. Ha i akkurat nok mel til at deigen slipper bollen når du øker farten på slutten. Heve 30-60 minKjevle ut , ca 1,5 cm tykk stikk ut sirkler, ca 12 cmEtterheve 30-40 min. Sprut/pensle forsiktig med vann, strø på sesamfrø. Stek på 200° ca 12-15minDe skal bli lyse men litt lysebrune.Avkjøl med kjøkkenhåndkle !! Viktig så de holder seg myke. Kan fryses🙋♀️#madglæde #madglad #food #foodstagram #foodinspo #foodreel #matreel #matvideo #matinspirasjon#hamburger #oppskrift #Hamburgerbrød