Facebook

9 hours ago

Min Matgale Verden
Lørdag og helg. Og loff. Myk nybakt loff, laget på en blanding av melk og vann, samt en liten bit delfiafett. Litt for at loffen skal bli m6k og saftig, men egentlig mest for å få brukt den irriterende lille klump delfiafett som blir igjen etter delfiakaken i julen. Flere som har en sånn klump liggende?Putt en bit i brøddeigen, så får vi den brukt til slutt.👍Husker du forresten lørdagsloffen? Lyst brød med sesamfrø. Den solgte vi mengder av da jeg jobbet i kassen på Jan's minipris på Arken. I sin tid...#brød #lørdagsloff #hjemmebakt #hjemmebaktbrød #loff #matprat #brødogkorn #bake #bakeavhengig #matprat #foodphotography #foodstagram #food #foodie #breadie #breadporn #breadiesofinstgram ... See MoreSee Less
View on Facebook

12 hours ago

Min Matgale Verden
Denne salaten altså! Åh, så god den ble!Syrlig, crispy, salt-en fryd for ganen var den.Og Selv om to av de mannlige i bestanden som vanlig ikke var fornøyd med grønnkål! Så fikk jeg ros av en av de yngste mennene, for disse smakene var gode! Vil du ha full oppskrift så går du til@tuvessonskan og ser på hennes svartkåls-salat. (Og masse annet utrolig godt)Jeg har ikke sett svartkål, så her er min variant.Kna to never grønnkål med saften av en lime/sitronStek to brødskiver surdeigsbrød, skåret/revet i små biter, i litt olje, et knust fedd hvitløk og 1-2 ta kapers, til brødet er sprøtt. Salt & pepper. La det renne av seg på litt papir.Legg brødet på grønnkål og riv over mengder parmesan!Sånn! Fantastisk smaksrik salat!Server til alt #grønnkål #grönkål #salat #siderett #middagstips #middagshjälpen #parmesan #surdeigsbrød #tilbehør #godtno #matprat #food #foodstagram #foodie #foodiesofinstagram #matglede #matgleder #matinspo #matinspirasjon ... See MoreSee Less
View on Facebook

2 days ago

Min Matgale Verden
Spirer og rød kebabdressing. Kanskje Ikke helt i samme gate, men der ser man, de smakte nemlig fortreffelig sammen. Her sammen med to proteinbomber fra kjøleskapet, som jeg lunket i micro. Litt mangosalsa fra lørdag og fetaost. Og altså, spirer og rød kebabdressing! 👌🤩På bilde nr 2 bruker jeg spirene på avocado-toast med surdeigsbrød, spekeskinke og ristede sesamfrø.Snakk om lyx-frokost.🤤Spirer er altså superdigg å ha på maten. 👌 Og du kan dyrke dem i kjøkkenskapet. Også i et syltetøy glass 👍 Jeg bruker spire-kasse som du kan se i mine stories. Dette er nemlig både gøy og godt🙋🏼‍♀️Spirer er dessuten sunt!Vil du vite mer?Sjekk ut @bramat.no sin artikkel om dette på nett!#spirer #sanabona #hjemmedyrket #5omdagen #merav #proteinbombe #bramat #alfalfasprouts #sprouts #kløverspirer #avocadotoast #foodie #foodlover #matelsker #mat #matglede #matfrabunnen #grønmad #grøntergodt #käkagrönt #grönsaker ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 days ago

Min Matgale Verden
Digg salat med brokkoli, bacon og halloumi.En salat som ble godt mottatt av hele den mannlige bestanden i huset.😎Startet med å steke brokkoli raskt i litt olje, salt pepper og litt revet hvitløk.Legg i skål.Rens og del rosenkål i to. Stek i litt olje, hardt så de blir så smått brune. Sleng i en sjalottløk, grovhakket, salt, pepper, litt revet hvitløk (bruker en kinesisk hvitløk til hele salaten)Og honning. Honning på rosenkål er bare 👌Opp i samme skål.Samtidig, stek noen flak bacon i stekeovnen på 200* til de er sprøstekt.Der setter du og en skål med småtomater og Hvitløksfedd. Med olje, salt og pepper.Tilbake til skålen.Nå steker du halloumi i biter, sterk varme stekepanne med litt olje.Her slenger du siste biten av hvitløk med i oljen. Det gir god smak.La dem renne av på kjøkkenpapir, opp i skålen med de.Bland alt og knus sprøstekt bacon over. Finskiv noen reddiker, mest for pynt, mine smakte svært lite for tiden. Dander noen av tomatene på. Og server!Jeg serverte med fiskeburger, samt surdeigsbrød som vi smurte bakte hvitløksfedd på og dyppet i saften fra de bakte tomatene.Digg!#godtno #matprat #bramat #nytnorge #5omdagen #Bama #merav #köket #sallad #salat #middagstips #middagshjälpen #middagsinspo #lunsalat #halloumi #brokkoli #brokkolisalat #rosenkål #rosenkålsalat #brysselkål #brysselkålssallad #food #foodie #foodstagram #foodphotography #bacon ... See MoreSee Less
View on Facebook

5 days ago

Min Matgale Verden
Frokost!I dag skal jeg til tannlegen.😬Lader opp med en god og mettende frokost.🤗Blitt veldig glad i disse havregrynene som gir mye bedre tygg i grøten👌Steel-cut havregrøt.1 dl steel cut havregryn3 dl vann1 dl H-melkEn klype saltEt dryss kanelEn god dråpe honning.Kok opp og la småkoke minst 20 minutter. Smak til, og tilpass etter din ønsket tyggemotstand. 😐Topping1/2 syrlig eple1 fersk fikenLitt smørHonning.PekannøtterSmelt smøret i en liten panne. Skjær eple og fiken i tynne skiver og stek på ene siden, ringle over honning. Snu bitene og slå av varmen. La dem ligge litt og trekke til seg.Legg over havregrøten og hell over smøret og honningen. (Dette blir da istedenfor sukker på grøten. Du bestemmer selv hvor mye/lite du ønsker)Er det ingenting igjen i pannen?Legg i 1 ts honning og 2 ss vann, kok sammen og hell honning-vannet over frukten og grøten.😋Dryss over ristede pekannøtter.Se fremgangsmåte i storys🙋🏼‍♀️@mollerens @brodogkorn.no @qmeieriene #morgenmad #måndagsmat #frokost #frokosttips #møllerens #godtno #nytnorge #merav #5omdagen #brodogkorn #bragodt #bramat #nrkmat #matprat #frokostgrøt #havregrøt #havregrynsgröt #havregryn #havregrynsgrøt #havregrynsgraut #steelcutoats #steelcuthavregrøt #steelcuthavre #godstartpådagen #frukost ... See MoreSee Less
View on Facebook