Facebook

5 hours ago

Min Matgale Verden

Mandag er mandag. Og det gjør godt i kroppen med hjemmelaget müsli med nøtter og god tyggemotstand, samt norske epler og ekstra lett melk. God start på dagen, god start på uka.
#nytnorge #5omdagen #suntoggodt #bramat #merav #bragodt #brodogkorn #frokost #måndagsmat #godstartpådagen #godtnorsk #godt #frokosttips #müsli #granola #frokostblanding
På bloggen min ligger flere oppskrifter på frokostblanding.
... See MoreSee Less

View on Facebook

På tide å planlegge årets halloween kake?
#halloweencake #godtno #nrkmat #festkake #cake #bakinglove #baking #halloweenkake
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Min Matgale Verden

Det er så gøy når man blir inspirert på Instagram, og så blir det så vellykket når man lager det selv. Bakt sellerirot! Noe så godt. Og så enkelt å lage, men aldri noe jeg har tenkt på, før @matklubbentrondheim postet bilde og fremgangsmåte. Smakte helt fortreffelig sammen med grillet hjortefilét og fløtegratinerte poteter.
Og du behøver altså bare

🍒1 rund sellerirot
🍒2 dl grovt havsalt
🍒2 ss vann
🍒2 ss godt smør
🍒salt og pepper
Og noen urter på toppen om du har.
Rens sellerirot for jord i krinker og kroker. Bland saltet med vannet, og pakk selleriroten inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie med saltet rundt. Inn i ovn på 200 grader i 2-2,5 time. Stikk med en tynn strikkepinn e.l for å kjenne at roten er mør helt igjennom.
Skjær av toppen, skrap "kjøttet" løst og rør inn 2 gode ss smør samt litt salt og pepper (smak til)
Pynt med noen urter, eller ikke, og sett hele roten på bordet. Dekorativt og hel vanvittig godt! Min mor og Gubben var veldig fornøyd! Så takk for inspirasjon. @matklubbentrondheim
#godtno #matprat #foodie #foodiesofinstagram #foodism #tilbehør #sellerirot #bama #nytnorge #merav #norskegrønnsaker #grønnsaker #coopmega
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Min Matgale Verden

Dette er den absolutt kjappeste veien til nytelse på morgenkvisten.
Nystekte scones med smør som smelter, en klatt marmelade eller en god ost.
Da er du der.
#lyx&mys
Helgefrokost.

Disse scones er enkle å få til,
husk bare å sett dem litt tett på platen,
så får de hjelp av hverandre til å reise seg og bli luftige og fine.

Oppskriften er til 5 stk.
Du kan selvsagt doble den, som den var da jeg fant den hos
@coop_norge
Men scones er best nystekt,
så her går jeg for små porsjoner og mindre matsvinn.

Scones

2,5 dl hvetemel
1 ts sukker
1/2 ts salt
1,5 ts bakepulver
15 g smør
1,25 dl kald melk

Skru ovnen på 230*

Bland alt det tørre og smuldre i smøret.
Ha i melk og bland kjapt sammen.
Deigen skal ikke eltes i maskin, bare knaes kjapt for hånd.
Event kan du bruke foodprocessor,
men også her må du være forsiktig og ikke blende for mye.
Ha i mer mel om deigen er klissete, (jeg måtte bruke ca 1/2 dl mer)
men ikke bruk for mye, bare sånn at du kan forme deigen.
(For mye mel gir tørre scones)
legg den ut på melet bord og klapp/kjevle den litt ut.
(2-3 cm tykk) Så den passer til 4 scones

Stikk ut 4 scones, samle resten av deigen og form den til scones nr 5.

Sett dem sammen på en bakepapirkledd plate,
og stek dem på øverste rille, ca 10 minutter.

Avkjøl på rist.
Nytes nystekt. God frokost.
#frokost #frokosttips #scones #oppskrift #godtno #nrkmat #foodie #foodporn #foodphotography #baking #lovetobake #morgenmad #fika #recept #frukost #hjemmelaget #hjemmelagetmat #frokostinspiration #frokostinspo
... See MoreSee Less

View on Facebook