Notice: WP_Block_Type_Registry::register ble kalt feil. Navn på blokktyper må inneholde et navneromprefiks. Eksempel: min-utvidelse/min-egendefinerte-blokk-type Vennligst se Feilsøking i WordPress for mer informasjon. (Denne meldingen ble lagt i versjon 5.0.0.) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5315 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/functions.php:5315) in /customers/1/a/3/minmatgaleverden.no/httpd.www/wp-includes/rest-api/class-wp-rest-server.php on line 1648 {"id":13097,"date":"2020-08-09T10:04:25","date_gmt":"2020-08-09T08:04:25","guid":{"rendered":"http:\/\/www.minmatgaleverden.no\/?p=13097"},"modified":"2020-10-31T06:39:28","modified_gmt":"2020-10-31T05:39:28","slug":"tebirkes-briks","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.minmatgaleverden.no\/2020\/08\/09\/tebirkes-briks\/","title":{"rendered":"Tebirkes – Briks – Tebriks"},"content":{"rendered":"
S\u00f8ndagsbr\u00f8d alts\u00e5.
\nMyke br\u00f8d med sm\u00f8r og melk,
\nperfekt p\u00e5 en s\u00f8ndag.<\/p>\n
<\/a><\/p>\n Noen sier det er danskenes svar p\u00e5 en Croissant. Og jeg d\u00f8pte dem «Fru Nord\u00e5s`s Bisk» Som muligens kan stamme fra Birkes, Eller fra Briks – som ogs\u00e5 er betegnelsen p\u00e5 et firkanted «rundstykke» Kanskje du heller bare vil ha oppskriften? \ud83d\ude00<\/p>\n 500-600 g hvetemel. (Start med 500g)<\/strong> Ha alt, utenom salt og sm\u00f8r, i kj\u00f8kkenmaskin og la den jobbe deigen godt sammen. <\/a>Brett lengden i tre og skj\u00e6r i biter, ca 8 stk Stek p\u00e5 220* ca 10 minutter. Avkj\u00f8l p\u00e5 rist. S\u00f8ndagsbr\u00f8d alts\u00e5. Myke br\u00f8d med sm\u00f8r og melk, perfekt p\u00e5 en s\u00f8ndag. Noen sier det er danskenes svar p\u00e5 en Croissant. Tebirkes. Denne oppskriften fikk jeg hos moren til min klassevenninne. Og jeg d\u00f8pte dem «Fru Nord\u00e5s`s Bisk» Etter mellomm\u00e5ltidet hun kalte «en bisk.» Som muligens kan stamme fra Birkes, det som p\u00e5 dansk er …<\/p>\n
\nTebirkes.
\nDenne oppskriften fikk jeg hos moren til min klassevenninne.<\/p>\n
\nEtter mellomm\u00e5ltidet hun kalte «en bisk.»<\/p>\n
\ndet som p\u00e5 dansk er navnet p\u00e5 valmuefr\u00f8.<\/p>\n
\nMen som ogs\u00e5 er en seng – eller noe man kan bruke som seng.<\/p>\nTebirkes – Briks
\nFru Nord\u00e5s`s Bisk.<\/strong><\/h1>\n
\n60 g sm\u00f8r, mykt<\/strong>
\n1 ss sukker\/s\u00f8tning<\/strong>
\n1\/2 ts salt<\/strong>
\n3 dl h-melk (eller lett) lunken<\/strong>
\n1\/2 pk gj\u00e6r<\/strong>
\n1\/2 egg (Pisk sammen et egg, ha halvparten i deigen)<\/strong>
\n50 g Sm\u00f8r til smurning.\u00a0<\/strong>
\n1\/2 egg til pensling<\/strong>
\nvalmuefr\u00f8<\/strong><\/p>\n
\nEtter 10 minutter ha i sm\u00f8r og salt, dette for \u00e5 f\u00e5 mest mulig elastisitet i deigen.
\nBruk bare akkurat s\u00e5 mye mel du m\u00e5 for at deigen s\u00e5vidt slipper bollen.
\nLa gjerne deigen eltes 10 minutter etter sm\u00f8r og salt er tilsatt f\u00f8r du eventuelt tilsetter mer mel.
\n\u00d8k farten mot slutten, ofte ser du at deigen slipper bollen og ikke beh\u00f8ver mer mel.
\nTrykk lett en finger mot deigen, den skal v\u00e6re myk, men ikke klistre seg til fingeren.
\nJo mindre mel du bruker, jo saftigere bakverk.
\nHev tildekket ca co min – 1 time.
\nKjevle ut en lengde, ca 30×45 (som n\u00e5r du baker skillingsboller)
\nSm\u00f8r lengden med ekstra mykt sm\u00f8r, her brukte jeg godt mykt sm\u00f8r.<\/p>\n
\n<\/a>Hell valmuefr\u00f8 p\u00e5 et lite fat,
\npensle hver bit med egg
\nog legg dem raskt ned i fr\u00f8ene
\n<\/a>f\u00f8r du setter biten p\u00e5 plate med bakepapir.
\nEtterheve ca 30 minutter under et klede
\n<\/a><\/a> <\/a>
\nSett briksene inn i varm ovn.<\/span><\/p>\n
\nSenk temp. til 200* og stek ca 10 minutter til.
\nBr\u00f8dene skal bli pent lysebrune og gylne.
\nF\u00f8lg med dem siste tiden, ovner steker forskjellig.<\/p>\n
\nKan fryses.<\/p>\nPerfekte S\u00f8ndagsbr\u00f8d – Sm\u00e5br\u00f8d<\/h1>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"